Bollklubbsvinst mot Tvååker

Efter två inledande uddamålsförluster i cupen mot Norrköping och Falkenberg var det revanschsuget HBK som tog emot Tvååker som överraskande slog IFK Norrköping och vid seger hade chans att gå vidare till kvartsfinal.

Men det var HBK som började bäst och förde spelet på Tvååkers planhalva men lyckades inte komma till mer än halvchanser då bortalaget var på tårna och försvarade sig bra.

Det var Tvååker som skapade den bästa målchansen i den första halvleken då Zengri kom till ett friläge efter slarv i HBK ledet men han lyckade inte överlista Malkolm i målet som räddade till hörna.

I paus in kom Gabriel Wallentin i stället för Alexander Berntsson samt Jonathan Svedberg som bytte av Dusan Djuric. Detta var Gabriels första tävlingsmatch i a-laget och Jonathans 100:e match.

Andra halvlek är betydligt bättre för HBK:s del och spelet flyter på och redan efter tre minuter gör Rasmus Wiedesheim-Paul 1-0 efter att Emil Tot Wikström sprungit igenom på vänsterkanten och frispelat Rasmus.

Fem minuter senare är det Emils tur att göra 2–0 då han snyggt placerar ett skott i målvaktens bortre hörn. Minuten innan hade Mikael Boman hunnit med att träffa ribban med ett tungt skott.

Efter dessa inledande minuter har HBK bra koll på spelet men ger över lite av initiativet till gästerna som flyttar upp en del folk och lyfter mycket bollar in mot HBK:s straffområde och lyckas reducera till 2-1 på nick med några minuter kvar. Men närmare så kommer inte Tvååker utan HBK håller ihop det och vinner med 2–1.

Halmstads BK - Tvååkers IF  2 - 1

Malkolm Nilsson Säfqvist - Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Alexander Berntsson (Gabriel Wallentin, 46), Andreas Bengtsson - Samuel Kroon (Thomas Boakye, 77), Dusan Djuric (Jonathan Svedberg, 46), Joel Allansson, Emil Tot Wikström - Mikael Boman, Rasmus Wiedesheim-Paul.

Avbytare: Malte Påhlsson, Robin Östlind, Alexander Johansson, Sadat Karim.

Mål: 1-0 (48) Rasmus Wiedesheim-Paul, 2-0 (53) Emil Tot Wikström, 2-1 (83) Jakob Adolfsson

Domare: Fredrik Klitte.