Akademi: P16 och P17 spelade under söndagen

Efter fem Ligacupmatcher väntar nu några veckor med träningsmatcher för akademilagen innan seriespelet drar igång första helgen i april.
P17 gästades under söndagen av nordhalländska Lerkils IF och hemmalaget vann med 3-1 efter 1-1 i paus.

Efter 24 minuter tog HBK ledningen genom Elliot Hintsa som serverades ett friläge av Hugo Neborg. Gästerna var dock ofina nog att kvittera innan paus.

- Vi spelade med för många tillslag och i för lågt tempo, säger Tomas Carlsson i HBK:s ledarteam.

I andra halvlek höjdes tempot i matchen och Lerkil fick svårare och svårare att hänga med. Med 20 minuter kvar så slog Lorent Mehmeti ett vänsterinlägg som Ardi Hajdari höll sig framme på och gjorde 2-1. 10 minuter senare bjöd Ardi Hajdari på assisten till Remo Gotfredsens otagbara skott i bortre hörnet.

- Lerkil kämpade på bra och deras målvakt var duktig. Vi känner dock att vi kan bättre än såhär, avslutar huvudtränare Robert Nordström.

P16 tog emot ett Östers IF som under våren ska spela om Ligacupsguldet. En bra möjlighet att träningsspela mot bra motstånd och många fick känna på hög P16-nivå.

HBK började väldigt bra och satte Öster under problem när man var aggressiva och högg i alla lägen. Dessutom spelade HBK bra boll och tog sig framåt.

P16 är inte kända för att vara ett lag som gör mycket mål på fasta situationer men första 10 minuterna bjöd på just två sådana mål.

1-0 kom efter att Emil Annerhult smekt iväg en fin inläggsfrispark där alla blå (och röda) missade bollen och den dök in i bortre burgaveln. Minuten senare slog Kristian Misic en frispark vid hörnflaggan som Wilmer Hesselgren magade in på bortre stolpen, 2-0.

HBK fortsatte spela väl men gästerna var ofina att utnyttja att HBK:s målvakt misstajmade en utrusning och kunde reducera i öppet mål med 10 minuter kvar av första halvlek.

- Vi gör en bra första halvlek mot ett bra lag där vi, tycker vi, är det bättre laget och borde kanske haft en tvåmålsledning i paus. Tillsammans ville vi fortsätta på samma spår men även lägga till några ingredienser i vårt anfallsspel, säger Joakim Sandberg i tränarstaben.

Hemmalaget fortsatte försvara sig väl i uppställt spel men fick svårare och svårare under andra halvlek att bedriva ett gott anfallsspel. Dessutom bjöd man på en del i sin speluppbyggnad.

2-2 kom i 55:e minuten efter en för lös passning. Fri med målvakt gjorde anfallaren i Öster inget misstag. 2-3 kom i 74:e minuten efter ytterligare en lös vändningscross som lämnade en HBK-mittback i 2v1-situation. 2-4 kom i 78:e minuten efter ett bolltapp centralt framför backlinjen.

- Tyvärr lite bjudningar som gav målen men Öster var klart bättre än oss i andra halvlek. Dock tar vi med oss många saker från matchen. Vi är bra på vissa saker och behöver utveckla andra, avslutar huvudtränaren Morgan Ljungkvist.

Halmstads BK - Lerkils IF, P17 träningsmatch, 3-1 (1-1)

Petter Andersson - Adam Jacobsson (46), Filip Eriksson, Noah Enberg (46), Ahmad Alsalkhadi - Remo Gotfredsen, Gabriel Dal Molin (46), Albin Ahlstrand, Hugo Neborg (46) - Elliot Hintsa (46), Lucas Lindau (46)

Avbytare: Gentrit Ibishi (46), Jonatan Falk (46), Kazper Karlsson (46), Lorent Mehmeti (46), Ardi Hajdari (46), Albin Morina (46)

Mål: 1-0 (24) Elliot Hintsa, 1-1 (40), 2-1 (69) Ardi Hajdari, 3-1 (79) Remo Gotfredsen
Assists: Hugo Neborg, Lorent Mehmeti, Ardi Hajdari

Halmstads BK - Östers IF, P16 träningsmatch, 2-4 (2-1)

Isak Svensson (46) - Emil Annerhult (70), Wilmer Hesselgren (ut 46, in 60, ut 85), Axel Abrahamsson (ut 60, in 85), Kalle Jatta Henriksson (60) - Noel Åberg (70), Besnik Callaku, Egon Kurtulus, Kristian Misic (60) - Hugo Eliasson, Enis Krasniqi

Avbytare: Valon Asllani (46), Viktor Dahlin (46), Axel Persson (60), Hannes Mårtensson (60), Alvin Sandberg (70), Kevin Norling (70)

Mål: 1-0 (9) Emil Annerhult, 2-0 (10) Wilmer Hesselgren, 2-1 (35), 2-2 (55), 2-3 (74), 2-4 (78)
Assist: Kristian Misic

På bilden: Kristian Misic, P16