1-1 för U21 mot Malmö

Under sena måndagseftermiddagen var det dags för seriepremiär i U21-Allsvenskan södra. Malmö FF kom till Halmstad med ett starkt lag och HBK, som också hade ett av de mest meriterade U21 man ställt upp med på många år, gav dem en rejäl fight i matchen som slutade 1-1.
HBK började bäst med en hög press, bra tempo med få tillslag och skapade många heta chanser. Men det var MFF som tog ledningen efter 22 minuter genom Tim Pricas drömträff från 20 meter som gick ribba in.

MFF tog över och spelade sig genom mitten till nya chanser men Malte Påhlsson fick visa sin skicklighet när han, bl a, tippade Guillermo Molins tunga skott till hörna i minut 33.

Hemmalaget kom igen i andra halvlek då man gång på gång testade Mathias Nilsson i MFF-målet. Jonathan Svedberg (min 50) och Oliver Hintsa (min 52) hade skott som strök målramen. Alexander Johansson (min 62) tvingade målvakten till en kvalificerad benparad ut till hörna.

Alexander Johansson fick ytterligare en chans när han sprintade sig fri efter 70 minuter men missade även den chansen.

Till slut skapades den rättvisan som HBK-lägret kände man förtjänade när Sadat Karim höll sig framme och stötte in bollen i mål för 1-1 efter 81 minuter.

- En bra fight som höll Superettanklass, avslutar Alf Peterson, lagledare.

Halmstads BK - Malmö FF, U21-Allsvenskan södra, 1-1 (0-1)

Malte Påhlsson - Jacob Olsson (65), Gabriel Wallentin, Joseph Baffo, Isac Larsson (65) - Thomas Boakye (25), Jonatan Svedberg (75), Andreas Hadenius (60), Robin Östlind - Sadat Karim, Alexander Johansson

Avbytare: Zackarias Nilsson, Oliver Hintsa (25), Oskar Petersson (60), Isac Harrysson (65), Benjamin Lidh (65), Nils Strandahl (75), Lucas Bresmar

Mål: 0-1 (22) Tim Prica, 1-1 (81) Sadat Karim