Supportern Joakim längtar

I fredags skulle den sjätte seriematchen spelats för HBK. Det skulle varit match borta mot AFC Eskilstuna. En av dem som åker i stort sett på alla matcher är Joakim Larsson. I dessa coronatider får han inte se någon fotboll, även om han vid något tillfälle tittar in på lagets träningar.

Saknaden har varit enorm men nu ser han lite ljus inför framtiden.
- Det är bättre nu än för några veckor sen när det verkligen stannade av helt och hållet. Det var riktigt trist. Jag tror att man har vant sig lite nu och man börjar känna att det är på gång igen.


Vad saknar du mest?
- Matcherna så klart, få komma till Örjans vall. Även att sitta i en svettig minibuss, jag trodde aldrig att jag skulle kunna sakna E4:an genom Småland, tydligen kan man det, säger Joakim med ett leende.


Kontakten med de andra supportrarna har minskat under pandemin.
- Det har minskat ner rätt ordentligt, hela fotbollsumgänget har tagit en paus. 


Hur mycket längtar du efter en seriepremiär?
- Väldigt mycket, det är högst upp på alla listor. 


Han tror inte att det kommer att bli med publik till en början, så det blir att vara supporter hemma framför tv’n.
- Då står man upp i lägenheten, fotboll ska ses stående. Det är inte alls omöjligt att matchtröjan åker på, säger Joakim.


Han har fötts in som supporter i HBK.
- Det är en familjär grej. Farfar är ju 30-talist och är fortfarande på Örjans vall, så man är infödd, säger Joakim, som själv spelat fotboll som ytter i IF Leikin och Snöstorp Nyhem FF.


Redan som liten följde han med på HBK:s matcher på Örjansvall.
- Jag såg väldigt mycket när jag var liten ”kalv” och sen när jag började gymnasiet 2010, då var det inte lika roligt längre. Jag är född 1994 så när jag var liten ”kalv” så vann vi ju SM-guld och sen så gick det ju neråt, säger Joakim, men han kom snabbt tillbaka till gemenskapen på Örjans vall.


- 2012 i Superettan tog jag tag i det igen och har inte missat många matcher på Örjan. 2018 började jag åka på många bortamatcher.


Joakim Larsson tar sig ibland cyklande ner till A-lagets träningar.
- Jag försöker men jag har märkliga arbetsscheman. Jag är ledig på förmiddagarna ibland och då får man passa på.


Han vill att fotbollen snart ska sätta igång, och han är ganska tydlig på vad han tror om årets säsong för sitt favoritlag.

- Vi går upp!


Om Joakim Larsson får rätt får tiden utvisa, men vi vet att, när han får, kommer vara på arenorna där HBK spelar för att stötta laget.