P16: ny försäsong och match

Precis som representationslagen, herr och dam, samt övriga akademilag, P17 och P19, så blev seriespelet framflyttat och en ny försäsong inleddes. Med tanke på restriktionerna blev det än en gång match mot Laholms FK P18-lag, precis som för dryga månaden sen.- Jag tycker vi vuxit mycket sedan dess, säger huvudansvarige Morgan Ljungkvist.
HBK, som kom med ett ganska ungt P16-lag där 25% av spelarna är födda 2005, hade tufft första 15 minuterna. Laholm skapade lite hörnor och tryck men de blåsvarta lyckades hålla rent i bakre ledet.

P16 växte in i matchen allt mer och kunde ta sig fram i planen. En fantastisk omställning i den 23:e minuten hittade boll till ena forwardshalvan Alex Hall. Alex satte fart och hittade med ett precis inspel andra forwardshalvan Hugo Eliasson som stänkte in bollen i första hörnets nättak.

Hugo Eliasson i matchen mot BK Häcken i februari

Det blåa bortalaget gjorde saker och ting bättre ju längre halvleken gick. Laholm skulle dock kvittera i den 35:e minuten där, tyvärr, Egon Kurtulus halkade och tappade bollen. Ett inspel och 1-1. Egon slog huvudet kraftigt i marken och fick ledas av med en befarad hjärnskakning.

- Förutom inledning så gör vi en godkänd första halvlek. Vi önskade lite förbättringar i framförallt farten vi försvarar i och hur vi skapar fria spelare på plan i vår offensiv, säger Alexander Arvidsson i ledarteamet.

HBK gjorde en väldigt bra andra halvlek och kunde med lite flyt ganska vunnit matchen om man varit mer effektiv i sina lägen. P16 tog återigen ledningen i 76:e minuten efter ett kraftfull vänsterskott av Noel Åberg.

Noel Åberg i en tidigare match mot Östers IF

Laholm skulle dock kvittera i den 87:e minuten där HBK faktiskt slarvade rejält och gav Laholm en målchans.

- Första matchen sedan den 28 mars och vi har tränat på hårt senaste två veckorna. Troligen de tyngsta i grabbarnas fotbollskarriär. Trots det ser vi starka och fräscha ut och gör en väldigt bra andra halvlek där vi skapade målchanser och var väldigt bra i vår höga press, berättar Alexander Arvidsson.

- Kul att se hur spelare i från P15 kommer upp och möter tre år äldre och visar sina fotbollsegenskaper. Många ska ha beröm idag men vi delar ut lite extra till dem, avslutar Morgan.

Laholms FK P18 - Halmstads BK P16, träningsmatch, 2-2 (1-1)

Isak Svensson - Kalle Jatta Henriksson (ut 60), Axel Abrahamsson (ut 65), Viktor Dahlin (ut 30, in 65), Fabian Kindbom Nanfeldt (ut 30, in 60) - Hannes Mårtensson, Egon Kurtulus (ut 35), Noel Åberg (ut 30, in 35), Linus Abrahamsson (ut 46) - Hugo Eliasson (ut 46, in 60), Alex Hall (ut 60)
Ersättare: Wilmer Hesselgren (in 30), Emil Annerhult (in 30), Besnik Callaku (in 30), Kristian Misic (in 46), Viggo Rolfsson (in 46)
Mål: 0-1 (23) Hugo Eliasson, 1-1 (35), 1-2 (76) Noel Åberg, 2-2 (87)