Grattis Curt Jonsson, 80 år

I dag ställer sig HBK till gratulanterna för Curt Jonsson som fyller 80 år. Curt spelade i nio säsonger för HBK och gjorde över 150 tävlingsmatcher för föreningen.
I september 1961 skrev Torups BK:s bäste spelare Curt Jonsson på för de rödblå, men då övergångstiden då var sex månader så blev han inte spelklar förrän våren därpå.

I maj 1962 kom seriedebuten i bortamatchen mot SK Sifhälla, där Curt spelade centerhalv. Under första säsongen blev det ytterligare två matcher i serien för Torupsonen.

Säsongen efter var han ordinarie och spelare samtliga matcher, oftast som centerhalv, men han fick även spela både vänsterhalv och inner.

1964 infördes möjligheten att ha avbytare och Curt var den förste i HBK-tröjan som fick agera detta. I premiären borta mot Malmö BI fick han hoppa in och ersätta Lars-Christer Johansson (senare Thydell). På våren var han avbytare några matcher till men på hösten spelade han vänsterback med oftast Janne Olsson, VM-back 1974, till höger om sig. Curt spelade även alla tre kvalmatcherna men HBK missade avancemang.

Under året därpå, där HBK åkte ur tvåan, och under alla tre säsongerna i trean, var han i stort sett ordinarie. Lika så 1969 när laget var tillbaka i tvåan men under 1970 var han ordinarie under våren men på hösten hamnade han utanför laget. I september borta mot IFK Trelleborg gjorde han sin sista match och inför 1971 gick han tillbaka till moderklubben Torups BK. 

Hans broder Kenneth Jonsson spelade i HBK under ett par säsonger och stod i mål i en div.2-match 1963.


CURT JONSSON

Född 16 maj 1940
Från Torups BK 1962, till Torups BK 1971
Kvalmatcher/mål 3/0
Div.2-matcher/mål 93/2
Div.3-matcher/mål 56/6