Cupsegern 1995: Styrkebesked av HBK

HBK gick vidare till kvartsfinal i Skandiacupen efter att på hemmaplan besegrat Malmö FF med 2-1. MFF-tränaren Rolf Zetterlund medgav att HBK var det bättre laget denna lördagseftermiddag.
HBK hade inte rosat marknaden i cupspelet på många år och hemmamatchen mot Malmö FF var därför den första hemmamatchen på tio år. Samtidigt så hade HBK två förstärkningar i laget som gjorde sina första tävlingsmatcher; mittbacken Jesper Mattsson, ny från BK Häcken och anfallaren Peter Vougt, ny från IK Brage.

Det var en svårspelad plan så det tilläts inget skönspel men båda lagen hade chanser före paus men som ingen kunde förvalta. När väl 1-0 kom till HBK så var det efter en riktig målvaktsgroda från MFF:s Jonnie Fedel. Fredrik ”Fidde” Andersson slog ett misslyckat vänsterinlägg som lyckades singla in i bortre burgaveln.

HBK var starkast ute på plan men efter slarv i markeringsspelet kunde Jörgen Ohlsson ta ner bollen och prickskjuta den i mål från när håll.

Med drygt tjugo minuter kvar avgjordes matchen. Peter Lennartsson petade fram en boll på djupet, där Robert Andersson vände bort MFF-backen Tommy Jönsson, och sen kunde avgöra matchen med vänsterfoten.

De båda nya spelarna Mattsson och Vougt svarade för fina insatser, precis som Peter Lennartsson som neutraliserade MFF-motorn Robert Prytz.

1 april 1995
HBK - Malmö FF  2 – 1 (0-0)

Håkan Svensson – Joel Borgstrand, Jesper Mattsson, Tommy Andersson, Fredrik Andersson – Niclas Alexandersson Anders Johansson, Peter Lennartsson, Niklas Gudmundsson  – Robert Andersson, Peter Vougt
Avbytare Markus Jönsson, Magnus Svensson, Björn Nordberg
Mål: 1-0 (49) Fredrik Andersson, 1-1 (63) Jörgen Olsson, 2-1 (69) Robert Andersson
Publik: 1 259