Cupsegern 1995: HBK avgjorde tidigt

I andra omgången av Skandia Cupen 1994/95 fick HBK åka till Karlstad för att möta Hertzöga BK och där tog man ett steg mot det kommande cupguldet. 2-0 efter första 25 minuterna och matchen var i stort sett avgjord. Därmed besegrade HBK div.2-laget  Hertzöga BK och gick vidare till vårens åttondelsfinal i Skandiacupen.
Det blev aldrig riktigt spännande denna onsdagskväll i Karlstad när Hertzöga BK tog emot HBK. Även om HBK-tränaren Mats Jingblad berömde hemmalaget och tyckte att det var det bästa div.2-laget han sett, rent fysiskt och aggressivt, så avgjordes matchen tidigt.

Genom ett varsitt mål av Rasmus Svensson och Robert Andersson så var matchen i hamn redan efter 25 minuter.

HBK hade flera bra chanser och brände tre, fyra riktigt heta målchanser under andra halvlek. Det blev en reducering av hemmalaget men den kom först på tilläggstid.

-Nu är vi kvar i cupen över vintern, det känns bra. Det är ett mål vi haft i klubben, sa Mats Jingblad efter matchen till Hallandsposten.

I HBK var det tre spelare som stack ut lite extra; Tommy Andersson i försvaret, Niclas Alexandersson på mittfältet och den pigge inhopparen Peter Lennartsson.

21 september 1994
Hertzöga BK – HBK  1 – 2 (0-1)

Björn Nordberg – Roger Johansson, Rasmus Svensson, Tommy Andersson, Joel Borgstrand – Niclas Alexandersson, Anders Johansson (Peter Lennartsson), Torbjörn Arvidsson, Niklas Gudmundsson – Mats Lundgren, Robert Andersson (Andreas Hedström)
Avbytare: Mattias Karlsson
Mål: 0-1 (19) Rasmus Svensson, 0-2 (26) Robert Andersson, 1-2 (90) Tommy Olsson.
Publik: 1 053