UT:  #7 Erik Andersson  -  IN:  #6 Salif Jönsson.
UT:  #23 Dusan Djuric  -  IN:  #0 Jonathan Svedberg.
Minuter
Byte
UT:  #16 Oscar Johansson  -  IN:  #24 Mattias Håkansson.

TFF gjorde enda målet

Drygt två månader efter den tilltänkta premiären i Superettan var det äntligen dags för första matchen. På ett publiktomt Örjans vall mötte HBK på tisdagskvällen Trelleborgs FF. TFF vann med 1-0 efter mål av Mattias Håkansson. Genom segern bröt TFF HBK:s segersvit, lagen emellan, i Superettan.
HBK, med sju spelare i startelvan från den egna akademin, satte full fart från början i första halvlek och satte hög press mot TFF:s backlinje, helt enligt tränare Haglunds intentioner. Den höga pressen skapade under första halvlek inga heta målchanser. Den bästa chansen hade Rasmus Wiedesheim-Paul i slutet när han efter ett fint inlägg av Kroon nickade rakt på Hampus Nilsson i TFF-målet.

De första 45 minuterna höll den förre HBK:aren Fredrik Liverstam den före detta lagkamraten Mikael Boman i strama tyglar och vann de flesta duellerna.

Dusan vände spelet vid flera tillfällen med fina crosspassningar alltför att luckra upp TFF:s försvar men några heta chanser skapades inte. Det blev sammanlagt fem avslut, tre på mål, och tre hörnor.
I pausintervjun efterlyste Joseph Baffo ett snabbare tempo från HBK:s sida.

HBK började andra halvlek med att ha ett stort bollinnehav och precis som i första halvlek, så skapades det inga stora målchanser. De förra HBK:arna Tideman och Liverstam i TFF:s backlinje kunde på ett enkelt sätt freda sitt mål. HBK försökte också vid många tillfällen komma runt på kanterna men ofta misslyckades man med det.

I den 71:a minuten bytte TFF in veteranen Salif Camara Jönsson och det kom att bli matchavgörande. Direkt var han inblandad i en farlighet för TFF och bara några minuter senare vinner han en nickduell i HBK:s straffområde och nickar fram bollen till Mattias Håkansson, som från nära håll bröstar in 1-0 för TFF.

Nu start HBK jakten på en kvittering. Alexander Berntsson och Sadat Karim byts in och båda spelar i anfallet. Nu börjar HBK spela långa bollar mot Berntsson. Han vinner en nickduell och bollen går till Rasmus Wiedesheim-Paul, som skjuter ett hårt skott, som målvakten Hampus Nilsson med visst besvär boxar bort.

Några fler lägen skapar inte HBK utan TFF:arna lyckas hålla sin 1-0 ledning och vinna matchen. I andra halvlek hade HBK bara två avslut och bara ett på mål. TFF hade ett avslut på mål och då gjorde de mål.

Om en vecka får HBK:arna ta nya tag i bortamatchen mot Örgryte IS.

Halmstads BK – Trelleborgs FF 0-1

Malkolm Nilsson - Edvin Kurtulus (Sadat Karim, 82), Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson - Samuel Kroon (Thomas Boakye, 73), Joel Allansson, Dusan Djuric (Jonathan Svedberg, 66), Emil Tot Wikström (Alexander Berntsson, 82) – Mikael Boman, Rasmus Wiedesheim-Paul