Premiärseger för P16

Första matchen på 42 dagar. Andra på 77 dagar. Matchovana kan man allt kalla P16. Men trots det var man det bättre laget och vann med 3-2 borta mot Lunds BK i premiäromgången av P16-Allsvenskan.
På bilden syns HBK:s målskyttar för dagen: Viktor Dahlin, Noel Åberg, Hugo Eliasson

HBK tog ledningen direkt i matchen. En hörna som nickats bort lyftes in igen och Lorent Mehmeti skarvade fram Viktor Dahlin som gjorde 0-1 efter tre minuter.

Lund kom dock igen snabbt och utnyttjade ett bolltapp av HBK. Man gick på skott och skottet satt i krysset otagbart för Isak Svensson i mål.

HBK:s inledning andades annars mycket matchovana. Man var lite bekväm och kom inte riktigt nära och Lund kunde gång på gång lyfta in bollen bakom HBK:s backlinje.

Lund gjorde sedan 2-1 efter 14 minuter och HBK kämpade för att ta tag i taktpinnen.

Efter drygt 25 minuter svängde taktpinnen över och HBK vann mycket boll på offensiv planhalva och skapade chans. Elliot Hintsa avslutade, Noel Åberg x 2, Viktor Dahlin och Hugo Eliasson kom alla till skott utan att såra LBK.

- Vi är missnöjda med inledningen men sen får grabbarna tag på matchen och synd om dem att mål inte kommer innan paus. Vi pratade igenom vissa bitar i paus och trodde stenhårt på en vändning, säger Tobias Dock, assisterande tränare.

Vändningen kom och kom ganska snabbt. Man skapade någon chans innan Noel Åberg kvitterade i den 53:e minuten efter pass av Elliot Hintsa. Inhoppande vänsterbacken Kristian Misic hittade in med en passning till Hugo Eliasson i mål och han vände bort sin försvarare och placerade in ledningsmålet och tillika segermålet efter 60 spelade minuter.

HBK skapade några chanser till. Bland annat kom Linus Abrahamsson loss men sköt tyvärr lite högt

Matchovanan började visa sig. Krampkänningar på många spelare i slutskedet.
- Vi har tränat hårt men det går inte riktigt få samma sak på träning över 90 minuter. Orken fanns där men musklerna var inte riktigt på samma nivå, säger Alexander Arvidsson i tränarteamet.

Lund försökte och flyttade fram mycket folk utan att skapa något riktigt i slutet och tre poäng hem till Halmstad.

- Allt var inte sprudlande men ändå en väl godkänt premiär. Det märktes stundtals med matchovanan men många delar ser bra ut, avslutar huvudtränare Morgan Ljungkvist.

Lunds BK - Halmstads BK, P16-Allsvenskan, 2 - 3 (2 - 1)

Startelva Isak Svensson - Emil Annerhult (ut 55), Viktor Dahlin, Wilmer Hesselgren, Fabian Kindbom Nanfeldt (ut 60, in 84) - Noel Åberg, Besnik Callaku (ut 60, in 70), Albin Ahlstrand (ut 70), Lorent Mehmeti (ut 84) - Hugo Eliasson (ut 60, in 70, ut 84), Elliot Hintsa (ut 70, in 84)
Ersättare Axel Abrahamsson (in 55), Kristian Misic (in 60), Egon Kurtulus (in 60), Linus Abrahamsson (in 60)
Mål 0-1 (3) Viktor Dahlin (Lorent Mehmeti), 1-1 (5), 2-1 (14), 2-2 (53) Noel Åberg (Elliot Hintsa), 2-3 (60) Hugo Eliasson (Kristian Misic)