Premiärer för akademilagen

Och så är det äntligen premiärer för våra akademilag. I helgen spelar P16 i Lund medan de P19 och P17 spelar i Halmstad.

- Efter sex månaders försäsong så ska det bli fantastiskt roligt att få starta seriespelet med våra tre äldsta U-lag, säger Akademiansvarige Robert Nordström, inför den kommande helgen då den Nationella serien för P16 och de båda allsvenskorna för P17 och P19 kör igång.


FÖRST UT ÄR P16 som på lördagen åker ner till Skåne för att möta Lunds BK på bortaplan. Träningsgruppen i P16 är förändrad till stor del från förra året. 
- Många som har klivit vidare i akademin och några har lämnat. Vi har inför året fått in tre nya: Fabian Kindbom Nanfeldt och Noel Åberg (BK Astrio) samt Hugo Eliasson (Oskarströms IS), säger Morgan Ljungkvist i P16.


- Vi har och har haft lite tillväxtproblematik på spelare men endast en som är ett frågetecken inför helgen.
- Vi spelade senast match den 22 april mot LFK, där vi gjorde en bra match och sen har vi luftat truppen i spel mot P17 för några veckor sen. Så det är svårt att säga exakt hur det kommer se ut. Vi tycker att det har varit helt ok under tiden innan vi fick klart med att seriespelet ska starta. Efter beskedet har killarna gasat och de senaste sex träningarna har hållit en väldigt fin kvalitet. 

- Vi tror och hoppas att killarna ska utföra vårt sätt att spela fotboll mot Lund. Ett aggressivt fotbollslag när vi inte har boll och ett skickligt lag när vi har boll, säger Morgan Ljungkvist.



P19 STARTAR HEMMA på söndag mot Jönköpings Södra IF. Tränare Johan Bergström i P19 förväntar sig en lite annorlunda premiärmatch.
- 21 mars gjorde vi ett jättefint seriegenrep mot Falkenberg, vann med 6-1 och gjorde många saker väldigt bra. Sedan dess har vi inte spelat match mot annat motstånd och det gör det lite svårare att förutse saker. Vi har dock förberett oss bra och jag tror och hoppas att vi är det lag som kan hantera förutsättningarna bäst i en premiär.

- J-Södra är nykomlingar i serien men har haft ett gott spel och fint självförtroende men vi ska visa att det är jobbigt att komma till Halmstad. Killarna är så klart supertaggade över att få spela match och den mest framträdande känslan är framförallt att det ska det bli fantastiskt roligt att få köra igång, menar Johan Bergström. 



ÄVEN FÖR P17 är det match mot Jönköpings Södra IF på söndag, direkt efter P19:s match.
- Det är nog väldigt få klubbar som vet var man står just nu så vi får bara tro att vi förberett oss på bästa sätt, säger Robert Nordström.
– Vi har en stor och bred trupp på 25 spelare så konkurrensen är väldigt tuff så nu gäller det att ta ut de spelare som har störst möjlighet att ta hem de här tre matcherna vi har i juni.    

P19-matchen startar 13.00 och P17 15.00 och bägge matcherna sänds på HBK PLAY på söndag.


LUNDS BK - HBK P16

Lördag 13 juni
Obs! Utan publik 


HBK P19 - JÖNKÖPINGS SÖDRA IF
Söndag 14 juni kl. 13.00
Obs! Utan publik 

HBK P17 - JÖNKÖPINGS SÖDRA IF
Söndag 14 juni kl. 15.00
Obs! Utan publik