Noterat efter HBK-TFF

Lite kuriosa efter gårdagens match presenteras här.
Fotot ovan: Mikael Boman gjorde i går sin 150:e match i A-tröjan i HBK. Här i kamp med Trelleborgs FF:s lagkapten Anton Tideman, tidigare i HBK och avbytare vid några tillfällen när HBK spelade i Superettan 2012.


Det blev förlust för HBK i premiären i går. Det har hänt vid två tillfällen tidigare i premiären i Superettan; 2012 mot Hammarby 0-1, 2016 mot IK Sirius 1-2. Båda dessa säsonger har HBK tagit steget upp i Allsvenskan. De två senaste åren har HBK vunnit; 2018 mot Degerfors IF 2-1 och 2019 mot Jönköpings Södra IF 1-0, men då har det inte blivit något avancemang.

 

Alexander Berntsson fick göra ett inhopp i slutet. Han är den spelare som spelat flest Superettan-matcher för HBK och gjorde i går sin 80:e match i denna serie. För Samuel Kroon så var det hans första match i näst högsta serien.

 

Några små jubileum var det ytterligare i går. Mikael Boman spelade sin 150:e match i HBK-tröjan, medan hans anfallskompis Rasmus Wiedesheim-Paul gjorde sin 60:e match. Andreas Bengtsson är dock än värre, då han i går gjorde sitt 170:e framträdande i HBK-tröjan.

 

I går blev Andreas Johansson den äldste spelaren som spelat i HBK-tröjan i seriesammanhang. "Ante G" var i går 38 år och 98 dagar och slog då Michael Svenssons gamla rekord från 2013 då Michael var 37 år och 294 dagar.

 

HBK fortsätter med närproducerat i A-laget. I går var det sju spelare från vår egen akademi som spelade från start och ytterligare två som hoppade in. Ytterligare två satt på bänken utan att få spela.