Inför helgens matcher för Akademin

Under helgen spelar våra akademilag seriematcher igen och även en DM-match för P17. De två äldsta lagen spelar hemma medan P16 åker ner till Skåne.
Vi ber er respektera att matcherna ska spelas utan publik i enlighet med Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

P17 – ÖREBRO SK

Fredag 26 juni kl. 15.30
HBK P17 gör sin tredje match i Allsvenskan på fredag när Örebro SK kommer på besök på eftermiddagen. Blåsvart har tre poäng på de två första kamperna.
- Mot Häcken borta senast var det ”hela havet stormar”, säger Robert Nordström.
– Efter 45 minuter höll vi på att sjunka med man och allt (0-3) men besättningen hittade kompassen och vi kunde till och med stiga i land på Hisingen och hitta en tunna full med tre poäng (4-3), vilket var en bragd av killarna.
– Nu hoppas vi kunna stabilisera vår insats över 90 minuter mot ÖSK.


P19 – ÖSTERS IF

Lördag 27 juni kl. 13.00
P19 hade en fin seriepremiär då de hemmaslog Jönköping Södra med 2-0. Innan midsommar blev BK Häcken för tuffa på bortaplan och matchen slutade 3-2 till hemmalaget efter ett sent segermål. 
- Vi har inlett säsongen på ett bra sätt och jag hoppas att vi kan avsluta vårsäsongen med en vinst. Vi gjorde en stabil hemmamatch mot J-Södra och en godkänd insats mot Häcken, som tyvärr inte räckte hela vägen. Nu får vi chansen att studsa tillbaka på hemmaplan mot Öster och ta med oss en god känsla in i ett litet sommaruppehåll, säger tränare Johan Bergström. 



LANDSKRONA BoIS – P16

Söndag 28 juni kl. 13.00

Tredje matchen och våravslutning nere i Landskrona.

- Alltid kul och bra matcher mot Landskrona så ska bli roligt. En del nya som får chansen efter de två inledande matcherna, säger Joakim Sandberg i tränarstaben.


- Vi är lite kort om anfallsspelare pga skador så vi får försöka hitta lösningar och idéer på ett annat sätt en tidigare för att kunna skapa målchanser. En utmaning som vi ska klara av, avslutar Morgan Ljungkvist.



P17 – LILLA TRÄSLÖVS FF

Söndag 28 juni kl. 13.00

P17 spelar även på söndag då vårsäsongen avslutas med en kvartsfinal i DM när man möter Lilla Träslövs FF på hemmaplan klockan 13.00
- Här får vi möjlighet att lufta de spelare som inte startar mot Örebro vilket skall bli spännande att se, säger Mattias Olofsson i HBK-lägret.
-  Vi har just nu en lite för stor trupp (26 spelare) för att kunna tillgodose allas spelbehov över tid tyvärr men kul att få en spännande DM-match att se fram emot.