Haglund väntar sig en tuff match

Försäsongen har i år varit extra lång, våren har redan hunnit bli sommar och påsk har blivit midsommar och äntligen äntligen är det dags att starta upp Superettan efter ett synnerligen märkligt år.

- Det känns härligt att få börja spela igen, det ska bli jättekul!, säger tränare Magnus Haglund. 


- Tack vare spelarnas professionalism och höga ambition har vi kunnat träna på med bra intensitet under hela den långa försäsongen. Vi har kunnat träna med hög noggrannhet på egentligen alla former av spelet, så på det sättet känns vi bättre förberedda på säsongen än ett vanligt år.


HBK som startade året väldigt positivt med fina prestationer i tränings- och cupmatcher har sedan dess förstärkt truppen med hemvändande försvararen Josef Baffo samt den meriterade anfallaren Crespo Kamara.

- Vi har tillsammans med 7–8 andra kubbar i serien en jättebra trupp. Så det kommer att bli en väldigt jämn serie. Jag ser det som att vår breda trupp kompletterar varandra och vi har nu möjligheten att rulla lite på spelarna, både mellan matcherna pga. det tuffa spelschemat och nu när det finns möjlighet att göra 5 byten, fortsätter Magnus. 


Premiärmatchen blir mot skånska Trelleborgs FF. Gästerna hamnade på en 11:e plats i förra årets Superetta men har satt ambitionen högre i år då det bland annat har värvat in den forna HBK kaptenen Fredrik Liverstam.

- Det är jättesvårt att säga något om matchen i morgon då vi inte vet var vi eller Trelleborg står. Det var länge sedan de spelade en träningsmatch och det var inte heller med i Svenska cupen. Men det kommer att bli jättetufft, Trelleborg har värvat bra, försäkrar Magnus.


Trelleborg var det lag som Magnus Haglund debuterade mot som tränare för Halmstads BK. En bortamatch som det för dagen vitklädda bortalaget vann efter en nick av Rasmus Wiedesheim-Paul.
 

På grund av de rådande omständigheterna så kommer matchen att spelas utan publik.