Dam ser fram emot premiären

På söndagen gör damlaget sin seriepremiär borta mot Mariebo IK i Jönköping.

Precis som för alla andra har det varit en speciell försäsong men kanske extra speciellt för damlaget som har gått upp en division.

- Som nykomling skulle vi såklart vilja mäta oss i träningsmatcher mot andra lag från div. 1 för att se hur vi klarar det, men vi i truppen har kommit överens om att inte klaga på saker som vi inte kan påverka. När saker händer så påverkas man olika och därför har vi beslutat om en gemensam linje om att se positivt på de förändringar som sker, säger Fredrik Andersson.

 

Inför premiären så har truppen tränat hårt för att vara fysiskt förberedda för div. 1. Spelarna har varit väldigt lojala mot upplägget och man ser verkligen effekt på både individ och lag. De klarar utföra fotbollsaktioner i högre tempo, vilket var tanken med den hårda träningen. 


Mariebo IK som de möter i premiären har under många år varit ett topplag i div. 1,  så de får kanske möta en av förhandsfavoriterna redan i första omgången.

- De har dessutom värvat Madeleine Tegström som spelat över 400 elitmatcher. Såklart är de favoriter men jag förväntar mig att vi står upp och tar tillvara på varje sekund i matchen. Istället för träningsmatcher få vi växa in i div. 1 i skarpa lägen därför skall vi inte slarva bort tid i matcherna, menar "Fidde".

 

I truppen finns Emma Sjögren på skadelistan som fick en komplikation i sin korsbandsrehab. Det är nu åtgärdat så förhoppningsvis är Emma snart tillbaka i lagträning. Samma sak gäller Hanna Särman vars knä svullnade upp för en tid sedan. 


Tyra Brorsson och Maja Ödman har, tillfälligt, flyttat till andra orter och är därför inte tillgängliga för match.

- Vi har äntligen fått ordning på Tyras skada så det är synd att hon inte finns tillgänglig. När det gäller Maja så har hon haft en väldig otur under försäsongen och kan må bra av att samla ny kraft för att ansluta efter sommaruppehållet. Maja är väldigt lättränad och kommer snabbt i form, dessutom tillför hon mycket energi så hon är efterlängtad, säger Fredrik.


- Arbnora de Leoni finns inte heller tillgänglig förtillfället men vi hoppas snart på positiva besked gällande henne.


- Vi har en sund konkurrens på samtliga positioner och har ”angenäma problem”, väldigt bra spelare kommer hamna på bänken och några tom utanför matchtruppen.

 

Damlaget har väntat med att sätta en gemensam målsättning men som nykomling är de ödmjuka inför uppgiften och vill främst etablera oss i div. 1. Samtliga spelare har däremot personliga målsättningar om att bli bättre vilket stärker lagetlag. 

- Halmstads Bollklubb är en elitförening och det ligger i klubbens DNA. Däremot är vi fortfarande väldigt unga som damlag och har inte bråttom att nå elit utan skall vara redo när det sker. Vi arbetar varje dag på att bli lite bättre och känner oss redo för den efterlängtade premiären, säger Fredrik Andersson.


MARIEBO IK - HBK DAM

Söndag 14 juni kl. 15.00

Stadsparksvallen, Jönköping

OBS - Spel utan publik.