Boman ser fram emot ÖIS-matchen

I morgon är det dags för årets första bortamatch. Denna spelas mot Örgryte IS på Gamla Ullevi och för Mikael Boman blir det en kär återkomst då det under tre års tid var hans hemmaplan.
Mikael Boman spelade under tre år (2015-17) för IFK Göteborg och hade då Gamla Ullevi som sin hemmaarena. I morgon är han tillbaka där.
- Det ska bli kul för det är en fin arena med hybridgräs. Synd bara att vi ska spela utan publik, men vi får göra det bästa av det, säger "Bosse".

Hemmapremiären mot Trelleborgs FF slutade med bortaseger då skåningarna gjorde matchens enda mål. 
- Det var surt att vi inte kunde vinna. Jag tycker att vi generellt spelade ett för långsamt anfallsspel och det blev lätt för TFF att försvara.

- Vi behöver spela ett snabbare anfallsspel där vi sätter fart på bollen och ökar bolltempot. Jag tror att ÖIS kommer att försöka gå framåt mer och blir då inte lika kompakta, säger Mikael, som samtidigt berättar att laget under veckan tränar på både det offensiva och defensiva spelet.

Tränare Magnus Haglund håller med om att hon tror på en annan matchbild än senast.
- Jag tror på en öppnare matchbild där ÖIS kommer vara lite frejdigare i sitt spel och det gör sannolikt att matchen öppnar upp sig. För oss gäller det att se till att matchbilden passar oss, menar Magnus, som har analyserat matchen mot Trelleborg.

- Vi gjorde en stark match defensivt och kände oss fysiskt starka. Anfallsmässigt var det inte bra sista tredjedelen och det behöver vi lyfta i morgon.

I truppen utgår Thomas Boakye (bristning i baksidan) och han ersätts av Isak Larsson.

Truppen: Malkolm Nilsson Säfqvist, Malte Påhlsson, Alexander Berntsson, Andreas Johansson, Joel Allansson, Jonathan Svedberg, Mikael Boman, Sadat Karim, Samuel Kroon, Joseph Baffo, Emil Tot Wikström, Rasmus Wiedesheim-Paul, Andreas Bengtsson, Isak Larsson, Dusan Djuric, Edvin Kurtulus, Erik Ahlstrand, Alexander Johansson. 


ÖRGRYTE IS - HBK

Tisdag 23 juni kl. 19.00

Matchen sänds på Dplay