1-1 i matcher mellan Häcken och HBK

På torsdagen gav sig HBK:s två äldsta akademilag, P19 och P17, till Göteborg. För motståndet stod BK Häcken på Gothia Parks konstgräs. Två drabbningar som slutade i en uddamålsvinst och en uddamålsförlust.

P19 VAR FÖRST UT och efter att HBK spelat upp sig var det ändå hemmaledning med 1-0 i paus. Gästerna från Halmstad tog med sig en fin avslutning på halvleken in i den andra delen av matchen. Det gav utdelning och kvitteringen kom i den 50:e minuten genom Mohammad Alsalkhadi. 


En tät match som inte helt ologiskt såg ut att sluta oavgjort exploderade i matchens slutskede. Hemmalaget gjorde 2-1 i 79:e, HBK kvitterade i den 87:e genom Alsalkhadi igen, Häcken tog ledningen igen i den 89:e och 3-2 till BK Häcken till slut.

- Första halvtimmen var Häcken bättre men vi tog över och spelar bra fotboll därefter. Kvitteringen kändes rättvis och sedan tycker jag vi hotade dem för ett kvitteringsmål. Trots underläge två gånger om reste sig grabbarna och spelade bra vilket är starkt. Tyvärr räckte det ändå inte ända fram idag men prestationen bådar gott inför framtiden, summerar assisterande tränaren Daniel Kaplinski.

- Idag gjorde killarna en väldigt fin arbetsinsats och visade dessutom fina tendenser i många lägen av spelet. Vi gjorde ett mål som felaktigt viftas bort och har ett par fina lägen i slutskedet tillsammans med några straffsituationer som inte blev det vi önskade. Lite stolpe ut i avgörande lägen men ändå en fin insats att bygga vidare på, avslutar tränaren Johan Bergström.

BK Häcken - Halmstads BK, P19-Allsvenskan, 3-2 (1-0)

Startelva: Max Johnsson - Filip Larsson, Eric Svensson, Viktor Håkansson, Charlie Dagård (89) - Melvin Sjöland (56), Nils Thelander, Nils Strandahl, Albin Branting - Mohammad Alsalkhadi, Jonathan Wadensten (73)
Avbytare: Johan Gudmundsson (56), Oscar Murro (73), Taulant Peci (89), Lucas Bresmar, Petter Andersson
Målen: 1-0 (24), 1-1 (50) Mohammad Alsalkhadi, 2-1 (79), 2-2 (87) Mohammad Alsalkhadi (Oscar Murro), 3-2 (89)

P17 FICK MED SIG ett desto trevligare resultat. En första halvlek i moll byttes ut mot en andra halvlek i dur. En holmgång som svängde från 3-0 i paus till Häcken till en 4-3-seger för HBK när matchen var slut. En praktfull comeback som firades vilt av HBK:are efter matchen.

I den första halvlek såg BK Häcken ut att ta en komfortabel seger genom 1-0 i den 10:e var 3-0 när 45 minuter var spelade. Efter paus var rollerna ombytta och HBK fick vittring då Remo Grgic gjorde 3-1 tio minuter in i halvleken. 

Efter 78 minuter fick HBK straff och den satte samma Grgic. Fem minuter senare nickade Jonathan Falk in kvitteringen efter en fint slagen frispark av Hugo Neborg. Bollklubben nöjde sig inte med oavgjort utan kunde på stopptid göra 3-4 då Albin Binnefors hittade ett instick till en frilöpande Elliot Hintsa som satte segermålet.

- En första halvlek som var temposvag från vår sida och mot ett skickligt BK Häcken kan vi inte bjuda på de ytorna och obeslutsamheten - då blir vi hårt straffade. Efter ett moralsamtal i halvtid kunde vi få ihop laget bättre och komma in i matchen igen. Inhopparna tillförde energi och spring i benen precis som önskat och den sista kvarten ställde vi till med rejäl oreda i hemmaförsvaret. Att vända underläge med tre bollar till seger mot ett skickligt hemmalag är smått fantastiskt. Väldigt starkt och roligt, säger en glad P17-tränare i Robert Nordström.

BK Häcken - Halmstads BK, P17-Allsvenskan, 3-4 (3-0)

Startelva: Zackarias Nilsson - Noah Enberg (58), Filip Eriksson, Jonathan Falk, Hugo Neborg (ut 46, in 58) - Albin Morina (66), Samuel Svensson, Albin Ahlstrand, Remo Grgic - Ardi Hajdari (70), Lucas Lindau (70)
Avbytare: Wilmer Hesselgren (46), Albin Binnefors (66), Elliot Hintsa (70), Mattias Almgren (70), Linus Claesson, Petter Andersson
Målen: 1-0 (10), 2-0 (17), 3-0 (33), 3-1 (56) Remo Grgic (Ardi Hajdari), 3-2 (78) Remo Grgic, straff, 3-3 (84) Jonathan Falk (Hugo Neborg), 3-4 (90+) Elliot Hintsa (Albin Binnefors)