Tuff match väntar tror Haglund

Serieledande HBK tar på lördagen emot nykomlingarna Akropolis hemma på Örjans vall.
Efter söndagens 2–1 vinst hemma mot AFC Eskilstuna och 3 nya poäng seglande Halmstad upp i topp på Superettan. En placering som bollklubben inte haft sedan 2016 men som de gärna håller året ut.

Det är Stockholmslaget Akropolis som kommer på besök till Halmstad. Det är första gången Akropolis och HBK möts och således första gången Akropolis kommer till Örjansvall. Akropolis har precis som HBK varit svårslagna i årets Superetta och stått för imponerande defensiv insats. Den hittills enda förlusten kom i den fjärde omgången då Jönköping södra gick segrande ur den matchen. 

Sen dess har Akropolis radat upp fina resultat och kommer senast från en stark 2–0 seger hemma mot Västerås.
- Akropolis är ett lag som inlett serien på ett stabilt sätt och har bara förlorat en match hittills. Det är ett spelskickligt, kontringsstarkt och försvarsstarkt lag som vi ställs mot, menar Magnus Haglund.

HBK som i söndagens match fick för första gången på 6 matcher släppa in ett mål och där men bröts den imponerande sviten. Men HBK lät sig inte sörja för det utan Samuel Kroon kunde prickskjuta in sitt första mål för HBK bara knappa 5 minuter senare. HBK skapade flera bra chanser och till sist kunde Rasmus Wiedensheim-Paul via ett försvarsben fastställa slutresultatet 2–1 i en tuff och fysisk match.

- Som tidigare gäller det för oss att komma upp i en nivå både försvarsmässigt och anfallsmässigt. Vi förväntar oss en tuff match på lördagen, tror Magnus Haglund.

Till matchen är samma trupp uttagen som vid senaste matchen mot AFC Eskilstuna.