Nyckeln blir att sätta defensiven

Det är tätt mellan givarna i Superettan. Efter matchen i lördags hemma mot Akropolis väntar nu två bortamatcher inom bara några dagar. I morgon är det match borta mot Västerås SK. I fjor vann HBK med 3-2 efter att Sadat Karim avgjort i slutminuterna.

Det var en tung och bitter förlust för HBK i senaste matchen mot Akropolis. Halmstad lyckades vända ett 0–2 underläge till 2–2 efter att Samuel Kroon gjort mål nummer 2 och 3 för säsongen och HBK var väldigt nära flera gånger att även göra 3–2 men Samuel Brolin i bortamålet stod för flera högkvalitativa räddningar. 


Men i den 97e minuten lyckas Pontus Asprink i bortalaget med ett välplacerat skott från 30 meter avgöra matchen. 

- Det var en bitter förlust men jag tycker att vi kan ta med oss att vi gör en fin andra halvlek. Vi visar att vi är väldigt starka och väldigt vältränade och kan trötta ner motståndarna och därmed skapa mycket chanser, säger tränare Magnus Haglund. 


- Samuel Kroon värvades som en poängspelare och det är väldigt bra att vi sprider ut målskyttet lite fortsätter Magnus. Jag har hela tiden trott på honom och det är väldigt roligt att han börjat göra mycket mål och assist nu. 


Även Västerås kommer från en uddamålsförlust. Det var Norrby som, efter att VSK börjat bäst och tagit ledningen redan efter 4 minuter, kom igen och gjorde två snabba mål strax innan paus och som gick segrande ur den matchen. 


Så det är två revanschsugna lag som möts i morgondagens drabbning. 

- Västerås är en tuff motståndare, en av de svåraste bortamatcherna på säsongen, tycker Magnus Haglund. De har en bred och stark trupp och har värvat bra så de sitter på flera individuellt starka spelare och på sitt konstgräs är de svårslagna och har spelat bra mot flera lag. 


- Nyckeln blir som vanligt att vi sätter defensiven och kan bygga därifrån. Sen gäller det att vi får igång det spelet som vi hade i andra halvlek mot Akropolis, avslutar Magnus.