Målrikt för 19, tufft för 17

Det vankades DM-matcher för båda de äldsta akademilag och plus en träningsmatch i helgen. 1 vinst och två förluster kan vi summera in.

P19

HBK spelade i helgen kvartsfinal i det halländska DM-slutspelet för 19-åringar. Ullareds IK stod för motståndet och Hedevi IP bjöd på en strålande fin gräsmatta där det verkligen gick att spela fotboll. Efter 4-0 i paus till HBK höjde de effektiviteten och slutsiffrorna skrevs till hela 15-0. BK Astrio väntar därmed i en semifinal.

Redan sju minuter in i matchen fick HBK hål på hemmalaget då Nils Strandahl distansskott letade sig in i nätmaskorna bakom ett, matchen igenom, lågt stående hemmaförsvar. Målchanserna radades upp och Melvin Sjöland kunde utöka ledningen och Jonathan Wadenstan "målade" två gånger om innan halvtidsvilan.

HBK fortsatte sitt tryck mot Ullareds frenetiskt kämpande försvar och med halvtimme kvar fick motståndet ge vika. Mohammed Alsalkhadi gjorde två, vackra, snabba mål och sedan rullade målen in i en strid ström. Sista halvtimman av matchen gjordes hela tio mål mot ett desarmerat motståndarlag som fick avsluta matchen med 10 man mot pigga HBK-ben.

- Det var nyttigt att få spela en match innan seriestarten. Extra roligt på ett så bra underlag. Vi fick nöta väldigt mycket anfallsspel i 90 minuter och killarna gjorde det väldigt bra. Det kan vara svårt att behålla skärpan och det är lättare sagt än gjort att hålla tempo och koncentration uppe när resultatet rinner iväg men där ska killarna ha högsta betyg. Ingen slog av på tempot och killarna jobbade med de ingredienser vi vill ha i spelet, väldigt bra gjort, säger tränare Johan Bergström.

Ullareds IK - HBK, P19-DM, 0-15 (0-4)

Startelva Max Johnsson - Filip Larsson, Benjamin Lidh (ut 58), Viktor Håkansson (ut 58), Lucas Bresmar (ut 58) - Melvin Sjöland, Nils Strandahl (ut 58), Nils Thelander, Oscar Murro (ut 58) - Mohammed Alsalkhadi, Jonathan Wadensten
Avbytare Johan Gudmundsson (in 58), Albin Branting (in 58), Charlie Dagård (in 58), Taulant Parallangaj (in 58), Eric Svensson (in 58)
Poäng (mål+assists) Jonathan Wadensten 6+2, Mohammed Alsalkhadi 4+3, Melvin Sjöland 2+4, Johan Gudmundsson 1+1, Nils Thelander 0+2, Nils Strandahl 1+0, Taulant Parallangaj 1+0, Filip Larsson 0+1, Albin Branting 0+1

P17

Dålig helg för P17
3-9 blev slutsiffrorna för HBK P17 mot Helsingborgs IF i fredags och DM-matchen mot Lerkil under söndagen, vilket resulterade i två förluster på tre dagar.
- Sämsta tre dagarna i år och nu måste vi verkligen ladda om inför seriestarten på lördag, säger Robert Nordström som är huvudtränare för P17.

På fredagen blev det en svängig match mot Helsingborg där HIF tidigt tog kommandot med 3-0 men HBK jobbade sig tillbaka men tappade igen och förlusten blev hela 3-7.
- Vi går runt på många spelare och är inte riktigt synkade i varken försvar- eller anfallsspel men vi ska såklart inte släppa in sju mål på nittio minuter, säger Mattias Olofsson i HBK-lägret.

På söndagen var det dags för resa till Ledets IP i Lerkil för semifinal i P17-DM. Lerkil hade redan slagit ut Falkenbergs FF och nu tog man ännu en skalp då HBK besegrades med 2-0 efter 1-0 i paus.
- All heder till Lerkil som gjorde två fina kontringsmål och sedan försvarade sig väldigt väl matchen igenom, säger Nordström.
- Vi är dock väldigt besvikna på vår egen insats där vi inte alls kommer upp i den standarden vi vill vara på.

HBK - Helsingsborgs IF, P17-träningsmatch, 3-7 (1-3)

Startelva Zackarias Nilsson - Noah Enberg (ut 46), Linus Claesson, Jonathan Falk (ut 46), Gentrit Ibishi - Ludvig Larsson, Gabriel Dal Molin, Kazper Karlsson (ut 46), Mattias Saleem Almgren (ut 46) - Imad Cibo (ut 46), Albin Morina (ut 46)
Avbytare Hugo Neborg (in 46), Filip Eriksson (in 46), Samuel Svensson (in 46), Remo Gotfredsen (in 46), Ardi Hajdari (in 46), Lucas Lindau (in 46), Petter Andersson

Lerkils IF - HBK, P17-DM, 2-0 (1-0)

Startelva Petter Andersson - Wilmer Hesselgren, Filip Eriksson, Jonathan Falk, Hugo Neborg - Mattias Saleem Almgren (ut 74), Albin Ahlstrand (ut 84), Samuel Svensson, Remo Gotfredsen (ut 60) - Lucas Lindau (ut 60), Ardi Hajdari
Avbytare Lorent Mehmeti (in 60), Elliot Hintsa (in 60), Albin Morina (in 74), Gabriel Dal Molin (in 84), Noah Enberg