Inför akademins helg

Efter två veckors ledighet och en dryg veckas uppstart väntar matcher för akademin i helgen. Några träningsmatcher men även matcher i DM för 17- och 19-åringarna som förberedelser inför höstens seriespel.

Foto: Casper Johansson


P19

- Äntligen startar höstsäsongen med förhoppningen om en matchfylld och mer intensiv andra halva av året. Vi hoppas såklart att både samhällsläget och fotbollen börjar återgå till det normala vi känner igen som det normala i allt högre utsträckning. Fotboll och sommar är två fina ting och just nu njuter vi av att komma igång igen och tränar på hårt tillsammans efter ledigheten, säger tränare Johan Bergström.

Redan under lördagen väntar Ullareds IK i DM-kvartsfinal. Matchen spelas borta i Ullared. Ytterligare en träningsvecka väntar sedan innan P19-Allsvenskan återstartar och lördagen den 1 augusti gästar Kalmar FF.

- Härligt med matcher igen och förhoppningsvis en kontinuitet i träning och matchning väntar de närmsta tre-fyra månaderna. Truppen består just nu av 19 spelare varav en långtidsskada på Filip Vik. Övriga 18 är i full träning och fulla av energi. Till det kommer vi även rotera upp några P17-killar som lärlingar varje vecka för att stimulera även deras utveckling ytterligare inför framtiden, avslutar Johan Bergström.

P17

En spännande helg väntar P17 som på fredagen tar emot Helsingborgs IF för en tuff och bra träningsmatch inför kommande seriespel men laget nöjer sig inte med en match utan skall på söndag till Ledets IP i norra Halland för att ta sig an Lerkils IF i semifinalen av P17-DM.

- Vi får mot HIF en utmärkt möjlighet att lufta 17 spelare samtidigt som sex stycken i truppen möter Lyngby BK med P16 så det här är verkligen bra inför nästas veckas seriestart, säger tränare Robert Nordström.

- De flesta ska spela 45-60 minuter under fredagen och sedan tar vi på lördagsträningen ut de sexton spelare som ska möta Lerkil som redan slagit ut Falkenbergs FF ur DM, så det är ingen risk för underskattning från vår sida, avslutar Robert Nordström.

P16

Det yngsta akademilag får spela en internationell träningsmatch som uppladdning för nästa veckas serieåterstart. Dock finns det bortamatcher i serien som är längre avstånd än vad Lyngby har. Matchen kommer spelas på utmärkta Örebäcksvallen i Båstad där landslagen ofta har uppladdningar inför mästerskap.

- Det är nog första gången våra killar får kliva ut på en plan av hög internationell klass. Det ska bli kul. Det ska även bli inspirerande och nyttigt att möta ett bra och duktigt danskt lag i Lyngby. Av erfarenhet så är dessa matcher mot danska lag otroliga lärorika, berättar huvudtränare Morgan Ljungkvist.

Matchen kommer spelas 3x35 minuter och P16:s tränarstab tar chansen att matcha 17 utespelare och 2 målvakter.
- Det är en konkurrenssituation och det är nyttigt. Ingen spelare kommer att spela alla 105 minuterna utan vi blandar mellan 35-70 minuter vilket är perfekt inför nästa helg, meddelar Morgan.

Helgens matcher

Fredag, P17 - HIF (Träningsmatch)
Fredag, P16 - Lyngby BK (Träningsmatch)
Lördag, Ullareds IK - P19 (DM)
Söndag, Lerkils IF - P17 (DM