Grattis "Nicke" Engrenius!

I dag gratulerar vi Lars-Olof "Nicke" Engrenius på hans 80-årsdag. Han är mer känd som handbollsspelare men han spelade en match i A-laget 1961 - och gjorde mål.
"Nicke" spelade bara en säsong i HBK och han kom 1961 från IS Örnia. När HBK en bit in i maj spelade bortamatch på Lövåsvallen i Billingsfors så fick "Nicke", som då hette Bengtsson, ersätta Östen Ståhl i anfallet som center.

Strax före paus presenterade sig Lars-Olof när han efter en snabb kontrastöt sköt bollen via ribban i mål och gav HBK ledningen med 2-1. Fem minuter efter pausen var han nära igen, men denna gång tippade målvakten Eive Jansson hans hårda skott i ribban.

Matchen slutade 2-2 och Hallandsposten skrev att "den pojken sjuder av energi". Några fler matcher blev det inte i A-tröjan för "Nicke" som i stället lyckades bättre inom handbollen. Förutom flera säsonger i HK Drott blev han både landslagsman och svensk mästare i den sporten.

LARS-OLOF "NICKE" BENGTSSON (senare Engrenius)