Första året med 11-manna för P14

P14-laget, födda 2006, spelar för första gången i år 11-mannaspel. Hittills har det gått bra och laget hr gjort mycket mål.

P14-spelarna drillas med fyra träningspass i veckan på 90 minuter och det finns ett fokus på deras utbildning.

- Med tanke på spelarnas ålder så finns det naturligtvis ett helhetstänk, vi vill ju att spelarna ska bli bra i alla skeden av spelet, men det största fokuset lägger vi på anfallsspelet, säger Adam Kohlman, ansvarig tränare för laget.

 

Året började bra när de vann en turnering i Tipshallen i Växjö.

- Vi började året med en turnering i Växjö som vi lyckades vinna, vilket var en väldigt kul upplevelse och start på året, där vi genom hela turneringen presterade på en hög nivå. Sedan har allt de planerade turneringsspelet blivit inställt vilket har varit väldigt tråkigt, men vi hoppas på att i höst kunna spela cup igen så spelarna får något utöver seriespelet att se fram emot, hoppas Adam.

 

Ledarstaben kan se en fin utveckling inom laget.

- Ja, generellt går det framåt hela tiden, men det som förtillfället sticker ut att spelarna börjar anpassa sig till 11v11-spel (första året för dem) vilket är väldigt kul. Där sticker vårat anfallsspel ut just nu där vi lyckas göra väldigt mycket mål på många olika sätt, där vi tydligt kan se att spelarna tar till sig mycket utav det som vi jobbar på men även är kreativa själva och hittar på egna lösningar.

 

Gruppen i sin helhet fungerar mycket bra enligt tränare Kihlman.

- Vi tycker att vi har en grupp med ambitiösa spelare som kommer ner på träningarna och gör sitt bästa för att hela tiden bli bättre. Spelarna trivs med varandra och har kul tillsammans när vi är samlade för träning/match eller annan aktivitet.

 

Lagsammanhållning är viktig men allt är inte lika lätt att genomföra under coronatider.

- Tidigare har vi haft lite sittningar i kombihallen där vi pratat om vikten utav att vara en bra lagkompis där spelarna själva fått ta fram egenskaper/beteenden som gör att man är just det. Detta har vi fått dra ner på pga coronan och har istället fått försöka intrigera det i träningarna ute på planen.

 

- Tanken är att försöka ta upp de sittningarna igen och fortsätta jobba med gruppen på de sättet. Sedan har vi en föräldragrupp som gör aktiviteter några gånger per år med spelarna utanför fotbollen utan oss tränare, vilket också är väldigt uppskattat av spelarna, säger Adam Kihlman avslutningsvis.

 

P 14

Ansvarig tränare: Adam Kihlman

Övriga tränare/ledare: Jesper Svensson, Albin Wemmert, Ceasar Jendrell

Antal spelare: 24