F14 vill ha roligt tillsammans

Nästa ungdomslag att presenteras här på hbk.se är F14. Detta lag består av 15-20 glada tjejer som tränar två gånger i veckan och har då 90 minuterspass.

De lägger stor utveckling på att ha det roligt tillsammans.
- Det viktigaste är att ha roligt tillsammans, det är nyckeln för utveckling i vårat lag, menar tränaren Felicia Lindahl.


Under våren har de haft en tydlig strategi vad de vill utveckla i laget.
- Det har varit att utvecklas som lag och mycket fokus har legat på de fyra S:en; speldjup, spelbredd, spelbarhet och spelavstånd. 


Även för varje spelare har det funnits en strategi.
- Spelarna har haft individuella spelarsamtal där vi tillsammans satt en individuell utvecklingsplan, så varje spelare har egna mål som vi stöttar dem i att uppnå. 


2020 är ett år som inte är något annat likt. Många sommarcuper har blivit inställda, men fortfarande har de en morot framför sig.
- Vi ser fram emot att kunna spela Tiffunny Cup och håller tummarna för att det blir av, säger Felicia.


Hon, tillsammans med de andra ledarna i laget, kan se en utveckling som sker succesivt.
- Vi märker av att alla spelare i laget har utvecklats positivt och att det som vi tränar på börjar även synas när vi spelar match. Det har skett en utveckling i spelförståelsen där spelarna själva upptäcker och löser olika situationer som kan uppstå på plan både under träning och matchen, säger en nöjd Felicia Lindahl, som tycker att det finns mycket vilja bland individerna som hon tycker är mycket positivt. 


För att hålla en bra känsla i laget har de planerat en lagaktivitet.
- Vi kommer ha en Lagaktivitet här veckan innan träningarna drar igång igen för att utveckla lagsamanhållningen. När vi har bortamatcher försöker vi att så ofta som möjligt åka gemensamt i minibuss. 


Ledarna har internt delat upp arbetet mellan sig.
- Vi har delat upp det så att en ledare är ansvarig för ett tema och planerar träningen. Temana har vi i ledarstaben tagit fram tillsammans utifrån vad vi behöver bli bättre på och vilka mål spelarna själva har, säger Felicia Lindahl avslutningsvis.


F 14
Tränare: Felicia Lindahl, Philip Johansson, Anders Törnqvist, Peter Ström
Antal spelare: 15-20 st.