Lagkamrater igen

De spelade aldrig ihop i IFK Göteborg, men de hann träna tillsammans under drygt en månad. Därefter blev det lagkamrater i danska Randers FC och sen förra sommaren även i HBK. Joel Allansson och Mikael Boman känner varandra rätt väl.
I stort sett samtidigt som Mikael Boman lämnade HBK för IFK Göteborg senhösten 2014, bestämde sig Joel Allansson att lämna IFK för spel i danska Randers FC.

- Vi tränade i hop i en månad och hälsade på varandra och så, men eftersom jag skulle lämna blev det inte så mycket mer, säger Joel Allansson. 

- Under den tiden körde Joel mest rehab, så vi lärde inte känna varandra. Men jag visste att han var en riktigt teknisk spelare. Faktiskt så lärde jag känna Jessica (Joels fru) först, då hon jobbade kvar på IFK:s kansli i ett halvår, minns Mikael Boman.

Joel hann med tre år (2015-17) i danska Randers, innan han till 2018 fick en ny lagkamrat i Boman. Två svenskar i samma förening, då blir det att man umgås rätt mycket.

- Ja, det är skillnad när man är utomlands. Man har lite mer samma värderingar och sedan bodde vi nästan grannar. De hade barn och vi väntade barn, så det blev mycket snack om det, minns Joel. 

- Han tog mycket väl hand om mig så att jag fick en bra början i Randers, säger Boman. När han var på väg till HBK berättade jag om föreningen och rekommenderar honom att komma hit.

Hur vill de då beskriva varandra som personer?
- Boman är en ganska lätt person som snackar mycket, dricker kaffe och snusar. Han är ganska rak och vill att alla runt sig ska ha det bra. Han ser alla och har tid för alla, säger Joel Allansson.

- Joel är en kanonkille på alla sätt och vis.  Han jobbar hårt, respektfull och en trevlig kille. Det är nästan så att han är för snäll ibland, säger Mikael Boman.

Det är den andra klubben som de spelar i hop, och här kommer de, precis som i danska Randers FC, vara viktiga pelare i HBK:s lagbygge.