Intressant år för dam

I veckan har även damlaget haft upptakt inför årets säsong. Extra intressant är givetvis att de i år gör första säsongen i div. 1 och där det bl.a. vankas derby mot IS Halmia.
Det var i måndags som dam startade upp med en lugnare träning och där första tiden kommer att ägnas åt försvarsspel och fysikträning.
- Enda sättet att bli bättre, oavsett vad man ska prestera, är att träna och vi kommer därför träna mer och hårdare än någonsin, säger nya damtränare Fredrik Andersson.

Som nykomling är det viktigt med ett bra försvarsspel och det vet "Fidde" om.
- Vårt försvarsspel behöver bli bättre, både individuellt och som lag, därför kommer vi lägga mycket kraft för att få det på plats. Nu i början kommer vi börja med grunder i individuell pressteknik och sedan gå vidare med lagdelar för att till slut få i hop det som lag.

Truppen består i dag av 24 spelare, men där Emma Sjögren och Agnes Heinrich kör rehab för sina korsbandsskador.
- Energin och den goda stämningen tilltar mig, tjejerna är verkligen långt framme där. Det medför att vi kan lägga all fokus på träningarna och istället för att få gruppen att fungera.

Målsättningen inför premiäråret är inte satt, men detta kommer man inom damlaget jobba med under våren, både individuella mål som lagets mål. 

I mitten på februari börjar träningsmatcherna och där väntar bl.a. matcher mot div. 1-lag.
- Vi har valt detta för att testa vår kapacitet, och det kan dyka upp flera intressanta matcher, avslutar Fredrik "Fidde" Andersson.
-----
På bilden syns fyra av nyförvärven, från höger Nellie Andersson, Hanna Comnell, Maja Arvehell och Alva Hed. Tyra Brorsson var krasslig och stod över träningen.