Uddamålsförluster i regnet

Stormen Dennis har svängt in under västkusten men det värsta missade Halmstad. Dock fick P17 och P16 spela dagens matcher under svåra fotbollsförhållanden med mycket vind och mycket regn.
Först ut under söndagen var HBK - HIF i P17:s ligacup. En match där HBK tog kommandot direkt från start och bortalaget fick sedan en målchansutvisning efter dryga 20 minuter av första halvlek. HBK försökte under hela matchen att utnyttja det numerära övertaget och hade mycket bollinnehav matchen igenom men tyvärr gick man bort sig med en minut kvar och gästerna kunde kontra 0-1.

- Idag förbättrade vi försvarsspelet sedan TFF (3-4) förra veckan och nu måste vi fundera på hur vi kan omvandla spelövertag till fler målchanser och mål inför fortsättningen, säger den blöt och väderbitna huvudtränaren Robert Nordström.

För P16 var det mycket spel på mittplan och på GAIS planhalva utan att skapa så mycket målchanser. Bortalaget var för dagen lite starkare och bättre i närkamperna än HBK vilket gjorde att GAIS ofta kom ur duellerna med boll när hemmalaget närmade sig motståndarmålet. GAIS gjorde 0-1 i första och gick sedan upp till en 0-3-ledning efter tre snabba omställningar i mitten på andra halvlek innan HBK reducerade två gånger om.

- En bra match mellan två olika lag. GAIS är ganska raka och tuffa och vi får kämpa för att ta oss fram. Tyvärr är vi inte tillräckligt skickliga i sista tredjedelen för att vaska fram mer målchanser idag, säger huvudtränaren Morgan Ljungkvist.

Halmstads BK - Helsingborgs IF, P17 Ligacupen 0-1 (0-0)

Petter Andersson - Viktor Dahlin (46), Filip Eriksson, Linus Claesson, Wilmer Hesselgren (46) - Lucas Lindau (69), Samuel Svensson (46), Kazper Karlsson, Remo Gotfredsen - Albin Binnefors (78), Ardi Hajdari
Avbytare: Noah Enberg (46), Albin Ahlstrand (46), Jonathan Fasth do Nascimento, David Andersson, Jonathan Falk (46), Mattias Almgren (69), Albin Morina (78)
Mål: 0-1 (89)

Halmstads BK - GAIS, P16 Ligacupen 2-3 (0-1)

Alexander Nielsen - Kalle Jatta Henriksson, Emil Annerhult, David Neinhardt (50), Axel Persson (63) - Hannes Mårtensson (63), Egon Kurtulus, Besnik Callaku, Lorent Mehmeti - Hugo Eliasson (77), Alex Hall
Avbytare: Kristian Misic (50), Kevin Norling (63), Milanas Razinskas (63), Enis Krasniqi (77)
Mål: 0-1 (30), 0-2 (68), 0-3 (73), 1-3 (84) Lorent Mehmeti, 2-3 (89) Egon Kurtulus, straff