Seger i Hallandsderby

Två fina mål, signerade Rasmus Wiedesheim-Paul och Alexander Berntsson, gav HBK segern på Påskbergsvallen mot Varbergs BoIS med 2-1.
Det var HBK som tog ledningen efter 13 minuter genom Rasmus Wiedesheim-Paul efter fin framspelning av Samuel Kroon.

Varberg hade inledningsvis några bra anfall efter diagonalbollar som skapade några chanser men HBK fick bukt på detta. Hemmalaget drabbades av en utvisning när Samuel Monday i 38:e minuten drog på sig sin andra varning.

Trots en man mindre kunde ändå Varberg kvittera (64:e min) på straff genom Astrit Seljmani. Med drygt tjugo minuter kvar kunde Alexander Berntsson avgöra med en fin volley, efter inlägg av Jonathan Svedberg.

Något mer mål blev det inte, utan HBK kunde åka hem med en seger mot en allsvensk motståndare.

Varbergs BoIS - Halmstads BK  1 - 2
Malkolm Nilsson Säfqvist - Viktor Ljung (Edvin Kurtulus, 26), Andreas Johansson, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson - Samuel Kroon, Joel Allansson, Jonathan Svedberg (Andreas Hadenius, 81), Thomas Boakye (Robin Östlind, 75) - Mikael Boman (Sadat Karim, 81), Rasmus Wiedesheim-Paul (Alexander Johansson, 86).
Avbytare ej spel: Malte Påhlsson, Gabriel Wallentin, Oliver Hintsa, Isac Harrysson.
Mål: 0-1 (13) Rasmus Wiedesheim-Paul, 1-1 (64) Astrit Seljmani, straff, 1-2 (71) Alexander Berntsson.