Profilen: Samuel Kroon

Samuel Kroon spelade i höstas upp Umeå FC till Superettan, men han valde ändå att byta när HBK förhörde sig hos honom. Här får han svara på elva frågor, så att ni kan lära känna honom lite bättre.

Du är ursprungligen från Stockholmstrakten och har sen varit ett år i Umeå. Hur känns det att vara på Sveriges framsida nu – västkusten?
- Det känns jättebra, har kommit in i stan från första stunden och tycker det är jättefint här och trivs bra, så det är bara positivt.


Vart har du ditt smultronställe där du vill tillbringa dagen?
- Vi har ett lantställe på Värmdö i Stockholms skärgård. Där gillar jag att vara. Vi har några stugor, tennisbana och liten sjö, det är jättehärligt att vara där. 


Vad gör du på din lediga dag?

- Då brukar jag ta det väldigt lugnt, försöka vila ganska mycket men jag tar några promenader för att hålla kroppen i gång lite. Sen försöker jag fixa lite saker i lägenhet, typ städa och sånt där, men även kolla lite serier.


Vad gav året i Umeå dig som fotbollsspelare och privat?

- Som fotbollsspelare fick jag ett litet lyft. Jag presterade bra och jämnt under en hel säsong och gjorde de sakerna som de ville att jag skulle göra. Utanför fick jag många nya kompisar, som jag fortfarande har kontakt med.


Hur har du upplevt försäsongsträningen hittills?

- Vi har kört på, många pass och väldigt tufft. Jag ser bara positivt på det, känner mig i jättebra form. Vi tränar två, tre pass extra mot vad jag är van vid sedan tidigare.


Har du någon personlig målsättning i år?

- Att göra rätt saker på plan och bidra till att laget tar tre poäng så ofta som möjligt, det är det viktigaste!

Vilket favoritlag har du?

- Jag håller på Liverpool och detta gör jag för att när jag var fyra år såg jag min första fotbollsmatch mellan Liverpool och Blackburn. Då vann Liverpool med 4-3 och Gerrard var kung. Jag har aldrig sett någon match men jag har varit och kollat på Anfield. 


Vem skulle du vilja äta middag med, död eller levande, och vad skulle ni prata om?

- Jag skulle vilja sitta ner och diskutera fotboll med Jürgen Klopp.


Lyssnar du mycket på musik och vad lyssnar du på?

- Jag lyssnar ganska mycket på musik, väldigt blandat och gillar många typer av musik, men om jag ska säga något så är det amerikansk hip-hop.

Vad streamar du för serier?

- Jag streamar väldigt mycket, framför allt på de lediga dagarna. Just nu kollar jag på Vikings, den är bra.


Vad har du för egenskaper som du tror att HBK-supportrarna kommer att lägga märke till under säsongen?

- Jag är väldigt löpstark, gillar att gå i djupled och jobbar hårt både offensivt och defensivt. Jag har även en fin känslig vänsterfot, bra teknik och spelförståelse.