Oavgjort mot Ljungskile

Tränare Magnus Haglund vill ha många träningsmatcher och idag var det dags för match mot Ljungskile SK i inomhusarenan Prioritet Serneke Arena i Göteborg. En match som slutade 1-1.

HBK började första halvlek med att sätt höga press för att vinna bollen högt. I början av matchen klarade Ljungskile av pressen på ett bra sätt, så att HBK inte kunde skapa några heta målchanser.

Ljungskile kom i början av halvleken fram på ett fint sätt på högerkanten genom den förre HBK:aren Johan Svahn. I den 17:e minuten tog LSK ledningen genom provspelaren Moses Ebiye. Han styrde nära mål in bollen i mål efter ett skott från Johan Brannefalk.

Efter målet tog HBK över spelet mer och mer och i den 23:e minuten hittade Joel Allansson Sadat Karim med en fin passning. Karim gjorde inget misstag ochstötte säkert in 1-1.

HBK gjorde två byten i paus när Gabriel Wallentin ersatte Alexander Berntsson i backlinjen och i anfallet kom Mikael Boman in i stället för Rasmus Wiedesheim-Paul.

HBK började andra halvlek på ett bra sätt och hade ett stort bollinnehav. Mikael Boman var duktig på att ta emot bollar och vinna närkamper, och hade några avslut utan att få utdelning.

Ljungskile skapade några farliga kontringar, efter bolltapp av HBK.

HBK:s bästa chans kom i den 68:e minuten. Edvin Kurtulus tog emot en lång crossboll och slog ett fint inlägg till Sadat Karim, som från nära håll nickade över målet.

Minuten efter hade Karim återigen en nick och den här gången träffade han mål och Eric Dahlin i LSK-målet fick göra en bra räddning.

HBK hade sedan några hörnor och bra frisparkslägen utan att det gav något resultat.

Ljungskile SK - Halmstads BK  1 - 1 (1-1)

Malte Påhlsson - Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Alexander Berntsson (Gabriel Wallentin, 46), Andreas Bengtsson - Samuel Kroon (Emil Tot Wikström, 78), Joel Allansson, Jonathan Svedberg, Thomas Boakye (Robin Östlind, 78) - Sadat Karim, Rasmus Wiedesheim-Paul (Mikael Boman, 46).

Avbytare utan spel: Max Johnsson, Andreas Hadenius, Isac Harrysson, Oliver Hintsa, Alexander Johansson.

Mål: 1-0 (17) Moses Ebive, 1-1 (23) Sadat Karim.

Domare: Antti Kanerva.

Matchen spelades i Prioritet Serneke Arena.