Motståndarkollen: IFK Norrköping

På söndag, 23/2, är det dags för HBK:s första tävlingsmatch i år, när de möter IFK Norrköping i Svenska cupens gruppspel. I gruppen ingår också Falkenbergs FF och Tvååkers IF.

IFK Norrköping kom på femte plats i Allsvenskan förra året och har de senaste åren tillhört toppen i Allsvenskan. Efter SM-guldet 2015 har de haft placeringarna 3, 6, 2 och 5. Det kommer att bli en tuff match för HBK:s herrlag.


I Peking, som laget också kallas, finns det och har funnits spelare och tränare med HBK-förflutet. Matchen innebär ju en återkomst för Ante G Johansson till Östgötaporten. Ante spelade sju säsonger i Norrköping och vann SM-guld 2015. Han var en mycket omtyckt lagkapten och missade bara fem matcher under sju säsonger.

Andra HBK-spelare som har representerat båda klubbarna är: Gunnar Heidar Thorvaldsson, 2011-13 i Norrköping, Eric Smith, 2016-18 i Norrköping och Adnan Kojic 2014-15 i Norrköping.  Den förste att representera både föreningarna var Axel Pressfeldt som redan 1934 flyttade från HBK till IFK Norrköping.


I dagens HBK har Andreas Hadenius spelat i Norrköping 2009-10 samt 2014-17. I Norrköpings lag finns f.d. HBK-spelarna Isak Pettersson och Sead Haksabanovic. 


Även på tränarfronten finns det anknytning till HBK. Nu är Jens Gustafsson tränare och före honom var det Janne Andersson, 2011-16. Innan dess var den var förre HBK:aren Mats Jingblad tränare i Norrköping under åren 2005-08.


Nya spelare inför säsongen är: Jonathan Levi från Rosenborg BK, Felix Jakobsson från Torns IF, Kristoffer Khazeni från IF Sylvia, Manasse Kusu, Carl Björk, Julius Lindgren och Pontus Almqvist tillbaka från IF Sylvia efter lån.


Spelare som har lämnat: Gudmundur Thorarinsson till New YorkCity FC, Felix Jakobsson lån till IF Sylvia, Kasper Larsen till Odense BK, Simon Skrabb till Brescia Calcio, Johannes Vall till Ljungskile SK, Karl Holmberg till Djurgårdens IF, Alexander Jakobsen till Sarpsborg 08,  Andreas Vaikla till JK Rans Narva, Alfons Sampsted till Bodö/Glimt samt Gustav Jansson klubb ej klar.


Norrköpings träningsmatcher 2020:

Sarpsborg 08 – Norrköping 1 – 2

Bröndby – Norrköping 2 – 0
Norrköping – FC Köpenhamn 0 – 0
Norrköping – Vålerenga 1 – 2
Norrköping – Breidablick  4 - 2 
Norrköping – Jönköping Södra   3 - 1 

Gruppens spelschema hittar du här


---

IFK Norrköping - Halmstads BK
Söndag 23 februari 2020 kl. 14.30
Östgötaporten
Supporterinfo inför matchen finns här

IFK Norrköpings hemsida finns här

Matchen sänds på C-more

---


Bilden ovan är från en match 2018 mellan IFK Norrköping och Djurgården och där två HBK:are syns på bilden. Längst till vänster Isak Pettersson och längst till höger Andreas Johansson.