Grattis Roger Lindqvist!

På onsdagen fyller förre HBK-spelaren Roger Lindqvist 50 år. Under tre och en halv säsong spelade "Roy" för HBK innan han flyttade till USA. Han blev senare allsvensk i Örgryte IS.

Roger Lindqvist fostrades i IF Leikins ungdomssektion. När HBK hade tagit steget tillbaka till Allsvenskan 1989 valde Roger att skriva på och förenades då med storebror Stefan som också spelade för Bollklubben.


I premiärmatchen mot Örebro lät Stuart Baxter honom sitta kvar på bänken och det var först i sjunde omgången han fick göra ett inhopp i hemmamatchen mot GAIS. Första säsongen blev det sex matcher för "Roy" som spelade tre från start, alla som mittfältare.


Till hans andra säsong valde HBK att spela 3-5-2 och inledningsvis fick Roger spela vänsterback i en trebackslinje. Han var med i de flesta matcherna fram till augusti men sen var han utanför laget.


Året därpå, 1991 som var första året med mästerskapsserie, spelade Lindqvist en handfull matcher i början som innermittfältare men tappade senare sin plats, precis som HBK tappade sin plats i mästerskapsserien och på hösten blev det Kvalsvenskan i stället.


I Kvalsvenskan spelade Roger samtliga matcher fram till de två sista och vid de flesta tillfällena var det högerback som gällde för Roger. I bortamatchen mot Östers IF gjorde han sitt enda mål i HBK-tröjan, i en match som slutade 5-5!


HBK var tillbaka i div.1 under 1992 och för Roger innebar det till en början mittbacksspel tillsammans med Rasmus Svensson. I maj fick han vara mittfältare när HBK för första gången mötte hans moderklubb IF Leikin. Efter det blev det bara en match till för Roger, hemma mot Karlskrona, innan han under sommaren lämnade HBK.


Roger stack över till USA för att studera och kom under året att "sommarspela" för både IF Leikin och Gislaveds IS. När studierna var över flyttade han till Göteborg och blev allsvensk på nytt, denna gång i Örgryte IS.


Förutom storebror Stefan har även kusinen Tomas Stierna spelat allsvenskt i HBK.


ROGER LINDQVIST

Född 26 februari 1970.

Från IFLeikin 1989, till University of San Diego (USA) 1992.

Allsvenska matcher/mål 26/0.

Kvalsvenskan matcher/mål 12/1.

Div. 1-matcher/mål: 8/0.

Allsvensk i Örgryte IS 1996-2000 (77/0).

Cupmästare med Örgryte IS 2000. 

Landskamper 2 U, 4 P.