Damerna tränar hårt

Damlagets tränare Fredrik Andersson har under januari kört hårt med damlaget och han är imponerad över tjejernas inställning.
- Under hela januari har vi försökt stärka upp vår fysiska status tillsammans med försvarsspel. Det finns några få som varit med om den här typen av hård träning tidigare, vi ligger på gränsen till vad kropparna tål. Jag är imponerad över deras inställning och energi med tanke på att vi kör så tufft och tjejerna tål träningen bra, säger "Fidde".
- Några spelare har lite känningar. Detta följer vi noggrant och gav dem bl.a. ledigt i helgen för att kunna återhämta sig.

Det är drygt en vecka kvar till första träningsmatchen, den 12 februari borta mot Lilla Träslövs FF. Det innebär att hårdträningen avtar lite.
- Denna vecka kör vi tufft men sen lättar vi i styrketräningen och övrig belastning. Vi kommer även att börja träna på vårt anfallsspel, både individuellt och kollektivt.
- Det ska bli roligt att mäta oss i matcher och se hur vi uppträder tillsammans i vårt sätt att spela. Nu förväntar jag mig inte stordåd, framförallt inte i offensiven, men jag vill se att vårt försvarsspel hänger samman.

Tio matcher är planerade före seriestarten. Tre av dessa är DM-matcher men även en intressant match mot Malmö FF:s nystartade damlag.
- Vi hade en ledig helg där vi tänkte vänta med motståndare och när MFF gjorde en förfrågan så passade det fint. MFF har gjort precis som oss och startat från grunden och kommer att spela i lägsta divisionen i år. Spelarna är ju i majoritet från förra årets segrare i div. 1, Dösjöbro IF.

I träningsmatcherna spelar man flera matcher mot div.1-lag, vilket är extra intressant med tanke på att man är nykomlingar.
- Vi vet inte exakt vad som väntar oss i div.1 men vi tränar på att vara fysiskt förberedda och har gjort stora framtsteg i vårt kollektiva försvarsspel. När vi nu går in i nästa fas så kommer anfallsspelet att vara i fokus, säger Fredrik "Fidde" Andersson avslutningsvis.