2-2 mellan P19 och MFF

Det blev en poäng för P19 i ligacupsmatchen mot Malmö FF när lagen möttes på måndagen.

Under måndagsförmiddagen spelade HBK P19 mot Malmö FF på ett minst sagt blåsigt Skedalaheds IP. Malmö hade en del boll i den första halvleken men det var Bollklubben som hade de farligaste målchanserna.

Ett par gånger borde ledningsmålet kommit men det dröjde en halvtimme innan Mohammad Alshalkadi distinkt kunde avsluta på Oliver Hintsas passning till 1-0. Något som också stod sig halvleken ut efter ett framförallt föredömligt försvarsspel från HBK-sida.

Andra halvlek rivstartade MFF med ett högt tempo och satte tryck på hemmamålet. HBK stack upp med ett par jättemöjligheter till 2-0 men minuterna senare hade MFF kvitterat matchen och i den 63:e minuten kunde gästerna också ta ledningen.

Bollklubben reste sig dock och jämnade ut spelat allt eftersom halvleken gick och kunde i slutet av matchen etablera ett ordentligt tryck mot MFF-målet. 2-2 gjordes av Jonathan Wadensten efter att Mohammad Alshalkadi snott bollen av en MFF-försvarare.

HBK gick också för vinstmålet men MFF var i matchens sista spark närmst då Zackarias Nilsson i HBK-målet fick sträcka på sig ordentligt efter en frispark från nära håll. En räddning som också spikade slutresultatettill 2-2.

-Vi är glada över lagprestationen där vi lägger ned ett väldigt hårt och disciplinerat jobb, vi spelar ett mer beslutsamt anfallsspel men kommer att utveckla både defensiven och offensiven ytterligare några snäpp innan serien drar igång. Sett till målchanser kunde och borde vi kanske haft med oss tre poäng från matchen men samtidigt kunde det blivit noll då MFF är väldigt skickliga. En utvecklande fotbollsmatch för oss, säger tränare Johan Bergström.

HBK P19 - Malmö FF 2-2 (1-0)

Startelvan: ZackariasNilsson - Filip Larsson, Eric Svensson, Taulant Peci, Lucas Bresmar - Johan Gudmundsson, Nils Thelander (84), Nils Strandahl, Isac Harrysson (77) - Oliver Hintsa (77), Mohammad Alshalkadi (84).

Avbytare: Albin Branting (77), Jonathan Wadensten (77), Melvin Sjöland (84), Hampus Häägg (84),Charlie Dagård, Viktor Håkansson, Petter Andersson.

Målen: 1-0 (30) Mohammad Alshalkadi (Oliver Hintsa), 1-1 (55), 1-2 (63), 2-2 (83) Jonathan Wadensten (Mohammad Alshalkadi).