Vilma Rydell nästa nyförvärv för HBK

Träningar ligger nere för tillfället men det råder ändå högvarv i damlaget. Vilma Rydell har skrivit på för HBK och ansluter till truppen. 

Vilma är väldigt erfaren trots att hon bara är 21 år. 50 matcher i Elitettan för Böljan gör att hon direkt är en av lagets mest rutinerade spelare. Redan som riktigt ung spelade hon i div. 2 för Tvååkers IF och har även representerat IS Halmia. Lägg också till flertalet landskamper i framgångsrika F99-kullen.


- Vilma är en spelare som kan användas på många olika positioner även om hon trivs bäst i en central offensiv roll, säger Fredrik Andersson. 

- Hon är fantastiskt bra på ett och två tillslag men värderar bra när hon skall ta fler. Vilma har också en väldigt väl utvecklad spelförståelse och blir en utmärkt förstärkning till laget.


Vilma har studerat i USA under två år men har nu återvänt hem. Tyvärr har hon varit knäskadad men är nu frisk och beredd att träna hårt för att klara av en hög belastning.

-Jag har höga ambitioner med min fotboll och ser HBK som en perfekt lösning för att på sikt nå upp till elitfotboll igen. Helst ser jag att vi avancerar i seriepyramiden med HBK, säger Vilma.


Vi hälsar Vilma hjärtligt välkommen till Halmstads Bollklubb.