Vårt hemmafacit 2020

Det blev 11 segrar på 15 matcher på Örjans vall och det var bara i matchen mot GAIS som det blev oavgjort och mållöst.
Under året blev det tre förlust på Örjans vall, i premiären mot Trelleborgs FF, i omgång 8 mot Akropolis IF och i omgång 16 mot Degerfors IF.

Därefter avslutade HBK med sex raka vinster och den fina målskillnaden 15-1.

Största vinsterna i år är under denna period när HBK slog både Umeå FC och Dalkurd FF med 4-0.

Av de 29 målen har Rasmus Wiedesheim-Paul svarat för tio mål, Mikael Boman för fem, Samuel Kroon och Sadat Karim för fyra, Emil Tot Wikström för två samt Joel Allansson, Thomas Boakye och Edvin Kurtulus ett mål var. AFC Eskilstuna var också vänliga nog att göra ett självmål mot oss.

Mikael Boman gjorde inga mål på Örjans vall under de tio första matcherna, men har sedan gjort i varje match under de fem sista på Örjans vall.

Malkolm Nilsson Säfqvist och laget har hållit nollan tio gånger, släppt in ett mål tre gånger, tre mål en gång och vid ett tillfälle släppt in fyra mål.

I Superettans hemmatabell kommer HBK hamna trea med 34 poäng. Ännu bättre har det gått för Jönköpings Södra med 38 poäng och Degerfors IF med 36. Alla dessa tre lagen spelar borta i sista omgången, så inget kan förändras.

Målmässigt har Degerfors IF gjort flest mål med 37 st. på Stora Valla, dock inga när HBK var på besök. Näst bäst är HBK och GIF Sundsvall med 29, men här har norrlänningarna en match kvar på hemmaplan.