Notiser efter TFF-HBK

Årets sista match slutade 4-2 till HBK efter att ha gjort fyra mål före paus. I de här notiserna blir det mycket en sammanställning efter en fantastisk säsong.
Det var första gången i år som HBK gjorde fyra mål under första halvlek. Fyra mål i en och samma halvlek har man tidigare bara gjort mot Umeå FC på hemmaplan.

Samuel Kroon och AFC:s Wilhelm Loeper svarade båda två för elva assist i årets serie och vann därmed poängligan tillsammans.

Samuel Kroon vann också HBK:s interna poängliga med 18 poäng. Toppen slutade så här:
Samuel Kroon 18 p (7+11)
Mikael Boman 17 p (12+5)
Sadat Karim 16 p (6+10)
Emil Tot Wikström 15 p (9+6)
Rasmus Wiedesheim-Paul 14 p (13+1)

Alexander Berntsson börjar bli lite veteran, då han i dag spelade han sin 200:e A-lagsmatch för Halmstads BK.

Under året har HBK fått 12 straffar, varav 11 gått i mål. De som svarat för målen på straffar är:
Rasmus Wiedesheim-Paul 6 st
Samuel Kroon 3 st
Joseph Baffo 1 st
Emil Tot Wikström 1 st

I varningsligan blev HBK det snällaste laget i serien med sina 33 varningar. Giffarna från Sundsvall tog ytterligare en varning.

Med 68 poäng blev HBK näst bästa lag någonsin i Superettan. Kalmar FF fick ihop en poäng ner 2001.

Däremot är HBK genom tiderna det bästa bortalaget under en säsong genom sina 34 poäng.

Det blev ingen 20:e nolla för laget mot TFF och därmed ingen tangering från AFC:s rekord från 2018.

Däremot var det två målvakter som stod i AFC den säsongen så Malkolm Nilsson Säfqvist är den förste som individuellt hållit flest nollor med sina 19 st.

HBK tog i dag nionde raka segern och det har inte hänt att HBK gjort detta i en och samma serie sedan 1938/39 då laget vann elva i följd.
1992 vann HBK tolv raka matcher med då var åtta i Söderettan och fyra i den efterföljande Kvalsvenskan.

HBK fick den finfina målskillnaden 61-18 vilket innebär 43 plusmål. Så bra målskillnad har HBK inte haft sedan 1968 (87-23) när man låg i div. 3.
När det gäller i de två högsta serierna så är det så långt tillbaka som 1953/54 när man hade 79-25 i div. 2.

Mikael Boman gjorde mot Trelleborgs FF mål för sjätte matchen i följd. Senast en HBK:are gjorde mål sex matcher i följd var 1954 när Sylve Bengtsson gjorde samma sak.