Motståndarkollen: Trelleborgs FF

Nu ska seriespelet i Superettan avslutas. Sista matchen i år för HBK:s herrlag är borta mot Trelleborgs FF på Vångavallen på lördag, 5/12. HBK blev i lördags seriesegrare genom att vinna hemma mot Örgryte IS med 1-0. Trelleborgs FF förlorade med 2-1 mot Jönköpings Södra på bortaplan.

Trelleborgs FF gjorde en stark första halvlek mot Jönköpings Södra på Stadsparksvallen. I den 20:e minuten gav förre HBK-spelaren Fredrik Liverstam (bilden) TFF ledningen med 1-0 genom att nicka en hörna i mål. Salif Camara Jönsson i TFF hade ytterligare några bra lägen att utöka ledningen men halvtidsresultatet stannade vid 1-0 till TFF.

Jönköpings Södra är Superettans starkaste hemmalag och i andra halvlek visade man varför. I den 59:e minuten kvitterade Moustafa Zeidan genom ett långskott och åtta minuter senare styrde Kevin Rodeblad Lowe in Jönköpings 2-1 mål på en hörna.

På tilläggstid var det nära att TFF kvitterade. Fatawu Safiu sköt ett skott som styrdes tätt utanför stolpen av en Jönsköpingsspelare. Hörnan blev resultatlös och 2-1 till Jönköping blev slutresultatet.

Trelleborgs FF kämpar för att undvika negativt kval. Inför matchen på lördag ligger de på 12:e plats på samma poäng som Örgryte, som ligger på negativ kvalplats. TFF har bättre målskillnad.

Det blir en svår match för TFF på lördag eftersom de då möter Superettans starkaste bortalag och HBK vill säkert ha revansch för 0-1 förlusten i åretsförsta match på Örjans vall.