HBK dominerar Månadens lag

När Sportbladets Superettan-expert Göran Bolin tar ut Månadens lag för november, så domineras det av HBK. Sex spelare och en tränare är med i laget.
Göran Bolin i Sportbladet inleder sin artikel med följande rader:
"Ett lag på banan brukar man ju snacka om.
Just nu är det (nästan) bara ett lag i serien.
Klart som vattnet i Nissan (hm) att Halmstads Bollklubb totaldominerar Månadens lag."

Följande HBK-spelare är med i Månadens lag och här nedan med Sportbladets Göran Bolins kommentarer:

Malkolm Nilsson Säfqvist
Det går inte att göra så mycket mer än att hålla nollan, va? Det är precis vad han gjort under månaden, i match efter match. 19 nollor totalt och räddningsprocenten snart uppe kring 80. Siffror som talar för själva, inte sant?

Joseph Baffo
Stod över senast, mot Örgryte, men det går bara inte att undvika honom i den här elvan. Snabb, stark, positionsstabil, duellspelare av rang och därtill mer än hyfsad med bollen. I stort komplett, alltså. Siktar rimligen på ny utlandssejour.

Andreas Johansson
Inställning och attityd som en nykläckt 18-pring, men med den äldre mannens lugn och stadighet. Konstanten i Bollklubbens backlinje. Överlägsen spelförståelse och tar rätt beslut på plan 99 gånger av 100. En veteran att beundra.

Joel Allansson
Om Johansson är konstanten i HBK:s backlinje är Allansson motsvarigheten på mittfältet. Spelar jämt och bidrar alltid i båda riktningarna. Kvickt, tekniskt skicklig och har alltid blåkläderna nedstuvade i trunken. Rena drömmen för en tränare.

Emil Tot Wikström
Haksabanovic, Gudmundsson, Wiedesheim-Paul... Bollklubben har krängt iväg ett flertal offensiva talanger de senaste åren och frågan är om inte detta är nästa export. Rapp, modig och frejdig yttermittfältare som producerat frekvent under hösten. Här kan vi snacka genombrott.

Mikael Boman
Stor, stark, lurig och för motståndarförsvaren ytterst svårthanterlig. Högern, vänstern eller huvudet spelar ingen roll - just nu gör han mål med allt. Uppe i elva kassar vid det här laget och för mig råder det inget tvivel: han är höstens spelare i serien.

Tränare Magnus Haglund
Inte så mycket att orda om, det är bara att kolla statsen. HBK har gått som tåget under månaden, imponerat spelmässigt, staplat treor på hög och säkrat allsvenskt avancemang. Klockrent försvarsspel, fyndigt och effektivt anfallsspel. Som arkitekt kan den gamle keepern bara njuta av sitt verk.


All text om de utnämnda är hämtad från Göran Bolins artikel i Sportbladet.

Bilden ovan visar tre av spelarna: Malkolm Nilsson Säfqvist, Andreas Johansson och Joseph Baffo.