Haglund om påskrifterna

Det var en nöjd Magnus Haglund som på fredagen kunde konstatera att ytterligare två spelare förlängt sina kontrakt med föreningen.
Magnus om Joseph Baffo:

- Han kom hit och var många frågetecken utifrån en lång skadeperiod. Med Simons hjälp och hård träning var han ju klar till seriestarten. Han har gjort det väldigt bra och har ingått i en backlinje som visat sig vara väldigt svårforcerad, då vi släppte in bara 18 mål och höll nollan 19 gånger. Givetvis är han höggradigt delaktig i det. 

- Vi vet att försvarsspelet kommer bli en fortsatt oerhört stor nyckel, inte minst i Allsvenskan, och i de fallet var det en jätteviktig pusselbit att ta med den truppen vi har upp i Allsvenskan för att kunna fortsätta på den inslagna vägen med samspel och organisation.


Magnus om Simon Lundevall:

- Simon kom hit och gjorde det jättebra i cupmatchen mot Hässleholm och genast satte han fart på Emil Tot Wikström och som säkerligen bidrog till att Emil fick sitt stora genombrott, därav den begränsade speltiden.

- Nu är det nytt år och ny giv inför nästa säsong. Vi har i år haft två kantspelare som producerat väldigt mycket i Kroon och Tot Wikström. Vi vet att Lundevall kan spela på båda sidorna och han är också en poängspelare. Detta gör att vi förstärker upp vår kader av kantspelare med ytterligare en väldigt stark poängspelare, som jag vet har en väldigt hög nivå i sig.

- Han har dessutom allsvensk rutin och det är otroligt viktigt att vi har ett antal spelare som varit med där förr.
Dessutom är han en härlig injektion i gruppen och väldigt omtyckt.


Isac Harrysson lämnar
Samtidigt står det klart att Isac Harrysson lämnar föreningen efter det att hans kontrakt går ut. Isac kom till HBK som väldigt ung spelare och har vandrat hela vägen upp. Han debuterade i Superettan 2018 och fick i år göra ett inhopp.

- Vi tackar Isac för hans tid i HBK och önskar honom lycka till i sin framtida karriär, säger Magnus Haglund.