Emmy Zetterberg ny spelare i HBK

Nästa spelare som förstärker HBK är Emmy Zetterberg som efter att ha tränat med laget i höstas bestämt sig för att vilja vara med på resan.

Emmy är en spelare med väldigt väl utvecklad teknik, fantastisk spelförståelse och ett väldigt bra tillslag med båda fötterna.

- Jag såg Emmy för första gången när hon var i 12-årsåldern och blev imponerad redan då, säger Fredrik Andersson. 


- Därefter har sedan följt henne i olika föreningar som hon spelat i och det skall bli väldigt roligt att få försöka utveckla henne och de egenskaper hon har.


Emmy spelade i div. 1 i Böljan redan som 14-åring så det är en spelare med rutin även om hon bara är 20 år. Tyvärr har hon varit drabbad av skador och därför inte spelat så mycket men är nu skadefri och väldigt spelsugen.

- Jag har saknat fotbollen och känner nu att detta är en spännande utmaning för mig ,säger Emmy och fortsätter: För att undvika fler skador så tränar jag hårt för att inte bli utmattad och tåla belastning även när kroppen börjar bli trött.


Emmys pappa, Pär, är en inte helt obekant profil som fostrades i Falkenbergs FF för att sedan spela i Anderlecht och Charleroi samt Olympiakos. Lägg till många landskamper och dessutom vinnare av Guldbollen som Sveriges bästa fotbollsspelare.

- Pär är en legendar i Anderlecht, det märkte man inte minst när vi spelade mot dem i kvalet till Champions League för många år sedan. Jag och Pär var faktiskt rumskamrater när vi spelade en cup med Hallandslaget för ca 30 år sedan, minns Fredrik Andersson.


Vi hälsar Emmy hjärtligt välkommen till Halmstads Bollklubb.