Boman blev Månadens spelare

Det blev Mikael Boman som utsågs till Månadens spelare i Superettan i november. Flera avgörande mål och ett par assist bidrag till utmärkelsen.
- Det är jättekul att vinna efter att jag även förra månaden var nominerad men vann inte då. Jag och laget har haft en bra månad, säger Mikael Boman, som tidigare vunnit individuella priser på "mer hemmaplan".
- Jag har vunnit Årets Kvast och Dribblern, men inget utanför här hemma, så det är jättekul, säger Mikael Boman, som verkligen var bäst när det gäller under hösten 2020, en säsong där han avslutade med att göra mål i de sex sista matcherna.

Juryns motivering
Mikael Boman har sedan Rasmus Wiedesheim-Paul lämnade tagit ett allt större ansvar och växt ut till HBK:s kanske viktigaste spelare under hösten. I november fortsatte han på inslagen väg och var en av förgrundsfigurerna när HBK säkrade det allsvenska avancemanget.


Mikael Boman med sitt pris som Månadens spelare i november.

Fakta Månadens spelare: Utmärkelsen Månadens spelare utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Unibet. Priset går till en spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.
Vinnaren får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av klubben.

Vinnare 2020:
Juni: Pontus Engblom, GIF Sundsvall
Juli: Johan Bertilsson, Degerfors IF
Augusti: Malkolm Nilsson Säfqvist, Halmstads BK
September: Johan Bertilsson, Degerfors IF
Oktober: Victor Edvardsen, Degerfors IF
November: Mikael Boman, Halmstads BK