Zackarias Nilsson uttagen till P17-landslagsläger

HBK:s 17-årige målvakt Zackarias Nilsson har tagits ut till ett landslagsläger i kommande månadsskifte, dit förbundskaptenen tagit ut 28 spelare.
-Roligt för ”Zacke” att bli uttagen till ännu en landslagssamling på kort tid. För ett par veckor sedan var han iväg på en lite större landslagssamling med flera målvakter, Denna gång har förbundskaptenerna tagit ut endast fyra av de P03-målvakter som ligger längst fram i landet. Härligt att ”Zacke” får vara med även där och konkurrera, säger målvaktstränare Dennis Nilsson.

-Att få vara med på en landslagssamling är förstås ett gott betyg till framförallt spelarens nuläge men också vår verksamhet. Vi säger alltid att tillhöra ett ungdomslandslag är en fin morot i vardagen och ett gott betyg för det slit man lagt ner dittills. Det betyder därmed också att vägen till seniorelitfotbollen fortfarande är lång och att spelaren skall använda ett sådant här tillfälle som extra bränsle för att fortsätta sin utveckling framåt i karriären, säger Johan Bergström i P19.

Det finns en väldigt fin målvaktstradition i HBK med Kalle Johnssons prestation mot Manchester United på näthinnan i närtid inte minst. Också såklart våra egna Malkolm Nilsson Säfqvist, Tim Erlandsson, Marcus Sahlman och Isak Pettersson, där den senare blivit framröstad till årets målvakt i Allsvenskan två år i rad - för att nämna några av de målvakter som sprungit ur akademin på senare tid. 

”Zacke” är född 2003 och fyllde i början av augusti 17 år, han tränar regelbundet med P19-truppen där han också stått majoriteten av sina matcher denna säsong, men han har också åldersmöjligheten att stå i vårt P17-lag vilket han gjorde med bravur föregående helg i 4-1-segern mot IF Elfsborg.
-Jag hoppas han känner en stolhet men också ytterligare motivation att jobba ännu hårdare efter dessa fina landslagssamlingar, avslutar P19-tränare Johan Bergström. 

Hela truppen finns här.