Tung förlust för dam

I bland kan fotbollen vara rejält tung. Detta drabbade damlaget som i lördags spelade ut Bergdalens IK och ledde med 1-0 till bara ett par minuter återstod, innan bortalaget vände med två snabba mål.
Under första halvlek är det i stort sett bara ett lag på plan. Sett över matchen så skapade HBK tolv målchanser mot Bergdalens IK, och i avslut tjugo mot fyra. 

- Vi var klart bättre än Bergdalen i 75 min och dominerar kraftigt i perioder. Helt otroligt att vi ens tappar poäng i en sådan match, suckar Fredrik Andersson i HBK.


HBK tog ledningen före paus genom Emma Nielsen som gjorde mål skott precis utanför straffområdet.

Detta håller HBK fram till 89:e matchminuten när Bergdalen flyttat fram hela laget och kvitterade efter en hörna. 


Då skapar HBK en halvchans men i stället hann Bergdalen göra ytterligare ett mål och där domaren blåser av direkt efter avsparken. 

- Vi gör en väldigt bra prestation och bortser vi från resultatet så finns det mycket att ta med sig. Vår matchplan fungerar perfekt matchen igenom men detaljer sista fyra minuterna förstör dagen för oss, säger "Fidde".


- Vi skall samla ihop oss och gå igenom matchen på måndag för att se vad vi skall förbättra och förstärka. Detta är något vi gör tillsammans, hela truppen. Det gör oss starkare om vi gemensamt kommer fram till lösningar, avslutar "Fidde". 


HBK DAM - BERGDALENS IK  1 - 2

Maja Arvehell - Hanna Comnell, Agnes Heinrich, Jennifer Andersson, Alice Sandahl - Ella Folkesson (Nelli Evald, 62), Emma Nielsen, Alva Hed, Alexandra Hellekant - Nellie Andersson, Moa Karlsson

Avbytare utan spel Emma Orrdal, Malin Andersson, Ellie Dalhov Nielsen, Amanda Rees Fager

Mål 1-0 (35) Emma Nielsen, 1-1 (89) Hanna Gunnarsson, 1-2 (92) Izabella Bergström