Tuff match i högsommarvärme väntar

Lördag kl. 17.30 spelar HBK mot Dalkurd FF i Uppsala. Enligt SMHI ska termometern då stå på runt 28 grader. Det kommer bli varmt mot ett svårspelat lag.
- En ny tuff match väntar när vi möter seriens bolltryggaste lag och som slår kanske flest egna passningar inom laget. Därför är de krävande att möta då vi måste sätta vårt försvarsspel för att inte de ska få betalt för sitt fina passningsspel. Det kommer att krävas mycket kraft, inte minst i vårt försvarsspel, men att vi också har en fin variation av snabba kontringar och längre anfall själva, så att vi får rätt energibalans i matchen, menar Magnus Haglund i HBK.

För tredje gången spelar HBK bortamatch mot Dalkurd FF. De två tidigare har spelats på Domnarvsvallen i Borlänge och Gavlevallen i Gävle, men nu väntar Studenternas i Uppsala. Dock har alla den gemensamma faktorn att det är spel på konstgräs.
- Det blir varmt på konstgräset, det kommer nästan att ryka om konstgräset, så det blir tufft. Men det här året är tufft med många prövningar och vi är beredda på anta alla utmaningar som krävs på den här resan för att komma så högt upp i tabellen som möjligt.

Senast blev det efter två mållösa matcher seger mot Öster men även en tredje raka nolla, vilket innebär totalt åtta nollor på tolv matcher.
- Vi har varit väldigt starka försvarsmässigt totalt sett över säsongen och det kommer vi verkligen behöva plocka fram i morgon. Otroligt viktigt att vi fick göra mål igen senast och en trepoängare igen. Under alla omständigheter så var det en extremt viktig seger, anser Magnus Haglund.

Jämfört med senast så kommer Edvin Kurtulus att inte vara med då han är avstängd. Sent lämnade även Dusan Djuric återbud. In i truppen kommer i stället Isac Larsson och Jacob Olsson.


DALKURD FF - HBK
Lördag 15 augusti kl. 17.30
Studenternas IP, Uppsala