Toppmöte på Örjans vall

När snart halva Superettan är spelad är det dags för en riktig toppmatch på Örjans vall. Det är de GIF Sundsvall som kommer på besök. Sundsvall som degraderades från allsvenskan i fjol har startat årets serie väldigt bra och placerar sig för tillfället på en tredjeplats, bara en poäng bakom hemmalaget HBK.  

HBK har fått en veckas uppehåll sedan senaste matchen. En tuff bortamatch i Uppsala mot Dalkurd där Bollklubben spelade oavgjort efter att Joel Allanssons första mål för året. Dalkurd kvitterade sedan och lagen fick med sig en poäng var.  


- Det känns bra med en veckas uppehåll. Vi har kunnat återhämta oss på ett bra sätt och vi känner oss pigga och sugna på att spela en så här viktig match. Vi har även fått tid till att kunna träna med hög kvalitet på saker som vi vill förbättra i vårt spel, säger tränare Magnus Haglund. 


Sundsvall har hittills bara förlorat en match i år, mot serieledande Degerfors och kommer med tre raka matcher utan förlust. I senaste matchen slog de GAIS med klara 3–0, efter bland annat mål av skytteligaledaren Pontus Engblom och förre HBK-mittfältaren Johan Blomberg.  


- Det är ett väldigt bra lag, Sundsvall, De är väldigt skicklig i sitt anfallsspel och det gäller för oss att vara aggressiva och få tag på dem så de inte kan spela sitt offensiva spel, fortsätter Magnus. 

- Som vanligt för oss så blir det att sätta försvarsspelet som blir vår nyckel. Gör vi det så kan vi se till att hitta de luckor som Sundsvall lämnar. 

 

- Det är en stor tillgång för oss att vi har flera väldigt rutinerade spelare som spelat matcher av stor dignitet förr och på en högre nivå än Superettan. De tillför ett lugn och en erfarenhet som behövs för att vinna såna här matcher, avslutar Magnus Haglund.