Seriefinal på Stora Valla

På lördagen spelar HBK seriefinal på Stora Valla. En tuff uppgift där seriens målgladaste lag - Degerfors IF – tar emot seriens mest försvarsstarka lag – HBK. En härlig match att se fram emot.

Senast mötte HBK trean i serien, GIF Sundsvall, och vann med ett sent mål av Rasmus Wiedesheim-Paul. Nu väntar ett Degerfors på Stora Valla där HBK ofta fått med sig poäng hemifrån. Det blev förlust i fjor, men innan dess hade HBK elva raka utan förlust uppe i den anrika bruksorten. Nu känns dock Degerfors starkare och effektivare än på länge. 

- Det är utan tvekan årets tuffast match vi står inför när vi ska möta serieledarna på bortaplan. De har övertygat stort de här fjorton första omgångarna, och har ett bra passningsspel och kommer till många målchanser och gjort många mål. Det är en stor utmaning att ställa oss inför, menar HBK-tränare Magnus Haglund.


- Samtidigt är det otroligt roligt att vi är involverade i en seriefinal och vi känner oss väldigt stärkta efter segern mot Sundsvall. Vi åker nu till Stora Valla med mycket energi och inspiration, det kommer bli en härlig match att spela.


Degerfors IF har hittills gjort 29 mål vilket är mest i serien, medan HBK släppt in minst med sina 8 mål. Det är de två lagen som också har den bästa målskillnaden, vilket verkligen vittnar om att det är en seriefinal som ska spelas.

- Det blir en fight mellan vårt försvarsspel och deras anfallsspel, sen hoppas vi att vi också kan såra dem, säger Magnus Haglund.


Lördag kl. 15.00 är det avspark. Matchen kan ses i Dplay.