Poängförlust för damerna

Trots spelmässigt övertag och stor dominans blev det ingen trepoängare för damlaget. HBK-tränaren Fredrik "Fidde" Andersson var inte nöjd efter matchen.

- Vi slarvar bort poäng genom att inte spela som vi kommit överens om i första halvlek, säger en besviken Fredrik Andersson. Det blev för långsamt och omständigt, vilket gjorde att Böljan kunde täcka de ytor vi vill komma åt, fortsätter tränaren. 

Böljan startade matchen genom att spela väldigt kompakt i defensiven och var tuffa i närkamperna. HBK-spelarna såg nervösa ut och gjorde enkla misstag inledningsvis. När nervositeten hade lagt sig så blev det allt bättre och därför kom Böljans ledningsmål något ologiskt. Det var ett fint avslut som var omöjligt för Maja Arvehell att rädda. 

Vad som hände i paus kan man fundera över men HBK kommer ut som ett helt nytt lag i andra halvlek. Det fanns en helt annan energi och glöd i spelarna vilket gjorde att HBK dominerade stort direkt från avspark. Kvitteringsmålet kommer redan i den 50:e minuten genom Moa Karlsson (bilden) och det fanns alltså gott om tid att även ta ledningen. 

- Andra halvlek är bra även om vi inte når upp till den senaste tidens fina spel, säger ”Fidde”, något besviken. Det är min uppgift som tränare att förbereda spelarna inför varje match. När det då ser ut som i första halvlek så är det inte spelarnas fel utan mitt. 

Trots stort spelövertag för HBK så kunde Böljan tagit ledningen efter att ha fått en frispark för avsiktlig hemåtpass i eget målområde.
- Jag pratade med domarkontrollanten och domaren om detta efter matchen och hon medgav att hon gjorde fel. Både frisparken och sedan tillät hon inte mer än fem spelare i muren. Nu räddade Maja men det kunde varit kostsamt för oss.

Resten av halvleken var ett bombardemang mot Böljans mål men antingen var stolpen eller målvakten i vägen. Ytterligare ett tungt poängtapp för damlaget som är bra med i alla matcher men inte riktigt hittat ett flyt ide avgörande momenten.

- Vi fortsätter att träna som vi gjort hela året och spelarna har en stark moral och en vilja i att utvecklas. Det gör mig lugn för framtiden men det är klart vi måste ta fler poäng. 


HALMSTADS BK – IF BÖLJAN FALKENBERG 1 – 1

Maja Arvehell – Agnes Heinrich, Jennifer Andersson, AmandaRees Fager, Alice Sandahl – Alva Hed, Nellie Evald, Emma Nielsen – NellieAndersson (84), Moa Karlsson, Alexandra Hellekant.

Avb. Maja Ödman (84) Emma Harrysson, Ellie Nielsen, EmmaOrrdal, Ella Folkesson, Hanna Comnell

Varning: Alice Sandahl

Mål: 0-1 (15) Sofia Eliasson, 1-1 (83) Alice Sandahl

Domare: Tina Bertlin


Tabell och resultat hittas här.