Poäng för dam

HBK Dam tog på lördagen en poäng i bortamötet mot, hittills obesegrade IFK Örby, genom en sen kvittering.

HBK:s första 30 minuter var riktigt bra, då de inledde med ett fartfyllt spel och spelade ut sina motståndare. Nellie Andersson (bilden) gjorde också 0-1 efter 14 minuter helt rättvist. HBK fortsatte att trycka på och därför kom 1-1 helt ologiskt efter ett skott som man borde kunnat förhindra. 


Efter ca 30 minuter jämnade spelet ut sig och det böljade fram och tillbaka. Örby gjorde 2-1 efter att ha lyft in en frispark långt utifrån som de får en touch på och ställde duktiga Maja Arvehell i mål. 


I andra halvlek så var det fortsatt ett böljande spel i ett väldigt högt tempo men spelarna i HBK är starka och orkade stå emot Örbys fysiska spel och det verkade som vi kan springa hur mycket som helst. Det saknades inte chanser för något av lagen men det dröjde ända till minut nr. 90 innan Emma Nielsen gjorde 2-2 efter ett skott utanför straffområdet. HBK hade bytt in Amanda Rees Fager som forward och försökte hitta henne med längre bollar. 


- Vi har tränat på att få in Amanda i en form av forcering och det skapade chanser för oss idag. Amanda är en väldigt bra huvudspelare och vann de flesta dueller där vi sedan fångade upp andrabollen. Vi tryckte ner Örby långt på egen planhalva och då blev det skottläge utifrån. När vi gör 2-2 så har vi helt tagit över och spelarna i Örby var helt slutkörda, därför fortsatte vi med 3-backslinje för att även få till ett vinstmål på övertid, säger Fredrik Andersson i HBK.


- När vi räddade en poäng så sent så lämnade vi ju planen med en god känsla. Vi gjorde inte vår bästa match spelmässigt men spelarna visade fortsatt en otrolig karaktär, de kämpar och sliter i 90 + tillägg varje match. 


- Nu har vi mött de fyra första lagen i tabellen och känner att vi är bra med mot topplagen. Kan vi mobilisera samma kraft och spel så borde vi kunna samla ihop poäng mot lagen som väntar framöver. Det finns inga svaga lag i div. 1 utan det är full kamp i samtliga matcher och alla kan vinna mot varandra, menar ”Fidde”.


Han tycker att samtliga förtjänar beröm för sin arbetsinsats, med extra beröm till Emma Nielsen och Alva Hed som tvingas jobba över otroligt stora ytor. 


Nu behöver de samla kraft igen för redan på tisdag väntar en DM-kvartsfinal mot Laholm på Sannarp. 

- Vi kommer fördela speltid och har många som förtjänar att få chansen, säger Fredrik.

 

IFK ÖRBY - HBK DAM 2-2

Maja Arvehell – Hanna Comnell (62), Agnes Heinrich, Jennifer Andersson, Alice Sandahl (70) – Ella Folkesson (62), Emma Nielsen, Alva Hed, Alexandra Hellekant – Nellie Andersson, Moa Karlsson.

Avb. Ellie Nielsen (62), Maja Ödman (62, Amanda Rees Fager (70), Nelli Evald, Emma Orrdal.

Mål: 0-1 (14) Nellie Andersson, 1-1 (21) Frida Olsson, 2-1 (37), Anna Lundstedt, 2-2 (90) Emma Nielsen