P19 - Bäst i Halland

Att HBK dominerar Halländsk ungdomsfotboll kan man allt se i statistiken. För sjuttonde (17!) gången detta årtusende vann man Junior-DM i Halland. Totalt var detta den 53:e JDM-titeln på 59 finaler.
Efter 15-0 i kvartsfinalen mot Ullareds IK och 5-0 i semifinalen mot BK Astrio väntade under söndagen DM-final för HBK:s P19-lag. För motståndet stod IF Centern som på sin väg till final slagit ut Vinbergs IF och IFK Fjärås. Värt att notera är att både Varbergs BoIS och Falkenbergs FF eliminerades redan i kvartsfinalerna av BK Astrio och IFK Fjärås. Ett Halmstadderby mellan de två grannklubbarna väntade alltså på Vinåvallen i Vinberg under söndagen.

Bollklubben rivstartade dock matchen och redan efter fyra minuter hade Jonathan Wadensten spelat fram Mohammad Alsalkhadi till 1-0. 2-0 och 3-0 gjorde Wadensten själv och innan halvtid kunde forwardskollegan Alsalkhadi göra sitt andra mål för matchen. Paussiffror 4-0.

Inom loppet av 11 minuter kunde HBK sedan göra fem mål ytterligare i den andra halvleken. Wadensten smällde dit 5-0 i den 53:e matchminuten och i den 64:e minuten hade både Mohammad Alsalkhadi och Jonathan Wadensten gjort ytterligare två mål vardera. Ställning 9-1 med 64 minuter på klockan. Wadensten 5 mål, Alsalkhadi 4 mål.

Innan matchen visslades ut av domaren kostade Bollklubben på sig att bränna två straffar och ytterligare någon chans medan två gamla HBK-bekantingar, Filip Andersson och Mirko Makic, kunde göra IF Centerns mål till slutresultatet 9-2.

- Nio mål på dryga timmen är förstås en bra slutprodukt av det stora bollinnehav vi hade. Efter TFF-matchen i fredags var det just det, att träna på slutprodukten, som vi sökte och det var väl godkänt idag även om vi skapade chanser för att göra ytterligare mål. Sista halvtimmen bör vi såklart göra mera utav men utifrån killarnas aldrig sinande engagemang och koncentrationsnivå i varje moment denna säsongen så bortser vi från det denna gången, särskilt med två så täta matcher som fredag och söndag och vid ställningen 9-1. Roligt men många mål och en trevlig match ändå, säger tränare Johan Bergström.

Halmstads  BK - IF Centern, P19 DM, final, 9-2 (4-0)
Startelva
Zackarias Nilsson - Filip Larsson (ut 70), Eric Svensson, Benjamin Lidh, Charlie Dagård - Eric Wiberg, Nisse Thelander (ut 66), Melvin Sjöland (ut 66), Oscar Murro - Mohammed Alsalkhadi, Jonathan Wadensten (ut 70)
Avbytare Max Johnsson, Nils Strandahl (66), Albin Branting (66), Johan Gudmundsson (70), Lucas Bresmar (70)
Mål 1-0 (4) Mohammed Alsalkhadi (Jonathan Wadensten), 2-0 (33) Jonathan Wadensten (Nisse Thelander), 3-0 (36) Jonathan Wadensten (Oscar Murro), 4-0 (44) Mohammed Alsalkhadi (Charlie Dagård), 5-0 (53) Jonathan Wadensten (Nisse Thelander), 5-1 (55), 6-1 (58) Mohammed Alsalkhadi (Oscar Murro), 7-1 (59) Jonathan Wadensten (Oscar Murro), 8-1 (61) Jonathan Wadensten, 9-1 (64) Mohammed Alsalkhadi (Eric Wiberg), 9-2 (90)